Benetússer destina 100.000 euros a ajudes per a autònoms i autònomes

Dimarts, 15 Setembre 2020 12:54 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 107 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Benetússer destinarà 100.000 euros a ajudes per a persones autònomes empadronades en el municipi, una mesura que s’emmarca dins del Pla de Recuperació Econòmica i Social municipal i que es podrà sol·licitar fins a l’1 d’octubre.

 

“Amb aquestes ajudes volem fer costat als nostres veïns i veïnes que tenen una activitat comercial i han vist minvats els seus ingressos per la crisi derivada de la COVID-19, volem facilitar la seua viabilitat”, ha manifestat l’alcaldessa Eva Sanz.

 

Existeixen tres modalitats d’ajudes, la primera de fins a 700 euros, va dirigida a establiments que van suspendre la seua activitat, per no ser essencials, a conseqüència de les mesures adoptades pel Reial decret 463/2020, de 14 de març pel qual es declara l’estat d’alarma.

 

En aquest apartat se subvenciona amb 400 euros el cost del lloguer o hipoteca i 300 euros per a compensar despeses fixes (subministraments) ocasionats a conseqüència del manteniment del local on s’exerceix l’activitat comercial (llum, aigua, telefonia, programes informàtics i despeses de gestoria).

 

La segona modalitat d’ajudes es dirigeix a establiments que, havent mantingut l’activitat, hagen experimentat una reducció dels seus ingressos en almenys un 75% respecte de la mitjana facturada en el semestre natural anterior a la declaració de l’estat d’alarma.

 

En aquest cas, la quantia de l’ajuda, que podrà ascendir fins als 500 euros, serà de 300 euros per al cost del lloguer o hipoteca i de 200 euros per a compensar despeses fixes (subministraments) ocasionats a conseqüència del manteniment del local on s’exerceix l’activitat comercial (llum, aigua, telefonia, programes informàtics i despeses de gestoria).

 

“Convé destacar que en els casos en què la persona autònoma siga propietària de l’establiment o local i no tinga hipoteca ni lloguer, optaran a les ajudes de compensació de costos fixos, que en la primera modalitat serà de 300 euros i en la segona modalitat de 200 euros”, ha aclarit el regidor de Desenvolupament Econòmic, Emilio Cano Arteaga.

 

Per part seua, la tercera modalitat es dirigeix a aquells professionals que desenvolupen
la seua activitat professional o comercial anara d’un establiment comercial o en el seu habitatge habitual. En aquest cas, la quantitat a concedir s’estableix en 150 euros.

 

Poden accedir a aquestes ajudes les persones autònomes empadronades a Benetússer que hagen sol·licitat les ajudes per a autònoms de la Generalitat Valenciana i no les hagen rebudes malgrat complir els requisits. Així mateix, queden excloses aquelles persones autònomes que hagen rebut aquesta ajuda del govern autonòmic.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 15 Setembre 2020 12:55