Benetússer reforça els tractaments de control de plagues de mosquit en espais públics

Dilluns, 26 Octubre 2020 14:05 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 79 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer continua reforçant els tractaments de control de plagues del mosquit en espais públics, entre el que s'inclou el mosquit tigre, davant la detecció d'una major presència d'aquests insectes en el nostre municipi a conseqüència de la combinació de pluges i altes temperatures.

 

D'aquesta manera, als tractaments ordinaris de control de plagues que es realitzen des del mes de març en embornals, fonts, zones d'acumulació d'aigües per a contenir la proliferació d'aquesta classe d'espècies, s'han sumat noves intervencions de reforç en la zona de Monte Alto, la plaça 25 d'abril, la plaça de La Fusta i l'entorn de l'Escola d'Adults.

 

Així mateix, també s'ha realitzat un reforç en els centres d'ensenyament del municipi i en les últimes setmanes s'ha desinfectat també la resta de places de la població, com la de L´Horta, San Sebastián, Rajolar, o Lepanto.

 

L'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, ha assegurat que "es prenen les mesures de prevenció i erradicació més adequades per al nostre municipi i les menys molestes per als nostres veïns i veïnes".

 

A aquestes accions s'ha sumat una nova de Benesermu, que ha aplicat un tractament ecològic en els arbres i tanques de les zones enjardinades de Benetússer per a reduir i controlar la població d'insectes que puguen suposar molèsties per a les persones que freqüenten aquests espais.

 

Per part seua, la regidora de Medi Ambient, Dolors Tarín Belda, ha apel·lat a la col·laboració ciutadana per a fer front a aquesta mena de plagues "perquè l'ajuntament pot controlar una part del terme municipal, que són els espais públics, però les propietats privades també són focus de proliferació i si no es controlen o es tracten pot derivar en plagues".

 

En aquest sentit, convé recordar que accions tan senzilles com mantenir nets i desguassar els desguassos, canalons, etc. després de la pluja, evitar que l'acumulació d'aigua en poals, joguets, cendrers, plats de tests, són clau per a prevenir i controlar l'existència de mosquits, tant en l'àmbit públic com en el privat.

 

"Encara així l'erradicació total d'aquestes plagues en el nostre municipi és molt complicat, malgrat els tractaments, perquè es troba envoltat de zones d'horta i humides pròximes", ha explicat la regidora.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dilluns, 26 Octubre 2020 14:09