Benetússer amplia el seu programa 'Eines per a la vida' que treballa l'educació emocional

Dimecres, 28 Octubre 2020 17:08 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 328 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Benetússer amplia per al curs 2020/2021 el seu programa ‘Eines per a la vida’, un projecte d’educació emocional pública que té com a objectiu dotar als i les menors de recursos personals per a fer front tant a la seua etapa educativa com al seu futur. D’aquesta manera, el programa passa a sumar un nou grup als dos ja existents i posats en marxa amb anterioritat, en els quals participen un total de 30 alumnes i alumnes del municipi.

 

“Amb aquesta ampliació a tres grups consolidem el programa i reiterem la nostra aposta per una educació emocional que és clau per a la qualitat de vida dels nostres alumnes i alumnes més vulnerables”, ha explicat l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

 

El projecte, que s’emporta acabe els dilluns a la vesprada en instal·lacions municipals i que compta amb el treball de professionals especialitzats i amb la coordinació de les psicopedagogues municipals, treballa directament amb els i les menors les cinc competències associades a l’èxit personal com són l’autoconsciència, l’autonomia i totes aquelles habilitats socials generadores de benestar i motivació.

 

D’aquesta manera, a través d”Eines per a la vida’, els i les joves compten amb un espai per a rebre un suport psicoemocional que reforça els seus vincles escolars i que els ajuda a aconseguir els seus reptes de formació. Un suport que va ser fonamental especialment durant els mesos de confinament, durant els quals les intervencions educatiu-emocionals es duien a terme de manera online.

 

“Des de l’ajuntament continuem treballant per a buscar eines que faciliten que els i les estudiants mantinguen el vincle amb el sistema educatiu en uns anys que són claus per a la seua formació” ha remarcat la regidora d’Educació, Ana Martín.

 

Aquest programa és un exemple més de l’aposta del consistori per a garantir l’accés a l’educació en igualtat de condicions i que se suma a iniciatives com ara la lluita contra l’absentisme escolar en un projecte premiat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en el IV Concurs de bones pràctiques municipals en la prevenció i actuació enfront de l’Absentisme Escolar i l’Assetjament Escolar. Un reconeixement que va situar a Benetússer com a referent de bones pràctiques en aquesta matèria.

 

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimecres, 28 Octubre 2020 17:09