La Policia Local de Benetússer s'incorpora al Sistema VioGén del Ministeri de l'Interior

Dijous, 29 Octubre 2020 17:26 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 125 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Benetússer ha signat un conveni amb la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri d’Interior per a la incorporació dels cossos de policia locals al ‘Sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere’, Sistema VioGén, un fet que culmina un dels objectius de la seua taula local contra la violència de gènere que persegueix millorar l’eficàcia en la protecció de les víctimes.

 

“Amb la signatura d’aquest conveni aprofundim en les mesures de protecció a les víctimes a través de l’adequada coordinació de les actuacions entre l’Administració General de l’Estat i la Policia Local del nostre municipi amb l’objectiu de prevenir i evitar riscos de noves agressions”, ha explicat l’alcaldessa de Benetússer”, Eva Sanz.

 

El sistema de seguiment del Ministeri d’Interior és un instrument bàsic per a integrar la informació policial, judicial i penitenciària sobre aquest fenomen i les seues circumstàncies, possibilitant i garantint el necessari seguiment i coordinació de les actuacions posades en marxa per a la protecció de les víctimes. A través d’aquesta plataforma, la Policia Local de Benetússer pot intervenir en el seguiment de les víctimes amb una informació actualitzada a temps real, la qual cosa converteix al Sistema VioGén en una eina fonamental a l’hora de dur a terme les labors de vigilància d’una manera més eficient i efectiva.

 

A més, aquest sistema permet realitzar la valoració del nivell de risc de noves agressions amb l’objectiu de graduar tant la resposta preventiva com les mesures de protecció amb l’objectiu de proporcionar una informació més específica als diversos agents que intervenen en la protecció institucional.

 

“Resulta fonamental disposar d’un registre amb tota la informació que permeta realitzar un seguiment individualitzat de les circumstàncies d’aquestes víctimes i de l’avaluació del risc que es troben”, ha afegit la regidora de Policia Local, Dolors Tarín Belda.

 

LLUITA ACTIVA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
La Mesa Local contra la Violència de Gènere de Benetússer es va constituir per a treballar de manera coordinada en la prevenció i actuació davant casos de violència de gènere i està integrada per agents clau de l’àrea d’Igualtat, el servei de salut i serveis socials, educació, SEAFI (Servei Especialitzat d’Atenció a les Famílies i a la Infància) i Policia Local.

 

La posada en marxa d’aquesta taula en 2019 es va sumar a altres iniciatives locals, com la ja tradicional concentració contra la violència de gènere que es duu a terme l’últim dissabte de cada mes a les 12 hores a la porta de l’ajuntament, que posen de manifest la implicació del municipi en la lluita activa per a erradicar aquesta xacra social.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dijous, 29 Octubre 2020 17:27