Benetússer promou l'ús d'energies sostenibles i renovables en llars i comerços

Dilluns, 09 Novembre 2020 16:35 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 57 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de Medi Ambient, ha posat en marxa una campanya d’estalvi energètic dirigida a les famílies i comerços del municipi. Aquesta iniciativa, en la qual col·labora la cooperativa valenciana Aeioluz, té com a objectiu informar, formar i assessorar la ciutadania sobre les alternatives de consum energètic amb les quals podran reduir la seua factura de la llum i, al mateix temps, ser més respectuosos amb el medi ambient.

 

Per això, “el projecte compta amb tres fases de treball amb les quals es pretén dotar a les famílies i als comerços de les eines necessàries per a saber triar l’opció que més s’adeqüe a les seues possibilitats”, ha assenyalat Mª Dolores Tarín, regidora de Medi Ambient.

 

En una primera fase, els dies 12, 13 i 14 de novembre de 17 a 17.30, es duran a terme els tallers no presencials destinats a les famílies a través del Facebook de l’ajuntament (@AyuntamientoBenetusser). En cadascun d’ells es donaran les claus per a entendre la factura de la llum, així com informació sobre les alternatives que ofereix el mercat o sobre com fer un ús més responsable dels recursos a través de senzilles mesures d’eficiència energètica en la llar amb les quals els usuaris i usuàries poden estalviar fins a 150 euros a l’any.

 

En la segona fase, que es durà a terme els dies 16, 17 i 18 de novembre de 15 a 15.30 hores en el Facebook de l’ajuntament, s’abordaran els tallers online destinats al comerç local de Benetússer, posant l’accent en qüestions com la baixada de potència, el bon ús de maquinària i electrodomèstics o l’aposta pels aparells més eficients per a cada activitat econòmica. A través del seguiment de les pautes establides en aquestes xarrades, els i les comerciants podran estalviar fins a un 30% de la factura de la llum.

 

I finalment s’abordarà l’assessorament presencial i individualitzat a través de la posada en marxa de l’Oficina Verda cada dijous del 12 de novembre fins al 17 de desembre. En ella s’elaborarà un informe personalitzat amb eines per a millorar els usos energètics i de subministraments de cada família o comerç local interessats a apostar per un canvi d’hàbits més sostenible. Per a evitar aglomeracions i respectar les normes sanitàries serà necessari sol·licitar cita prèvia.

 

Aquest projecte, a més de posar el focus d’atenció en la vulnerabilitat energètica creixent derivada de la Covid-19, és un pas més en l’aposta del consistori per a complir amb el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia signat per més de 6.500 ajuntaments de tota Europa. “El compromís de l’ajuntament amb les energies sostenibles i renovables és total i, per això, volem posar a la disposició dels nostres veïns i veïnes aquells recursos que faciliten el canvi a un model més responsable amb el medi ambient tant en les seues llars com en els seus negocis”, ha declarat Eva Sanz, alcaldessa de Benetússer.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dilluns, 09 Novembre 2020 16:36