Benetússer promou l'adquisició de joguets no sexistes ni violents

Dimarts, 22 Desembre 2020 11:06 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 63 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea d'Educació, ha posat en marxa la campanya 'En la infància comença el joc', una iniciativa que té com l'objectiu conscienciar als xiquets i xiquetes a l'hora de demanar els seus regals nadalencs. D'aquesta manera, a través d'un senzill joc de preguntes i respostes es busca desmuntar els rols associats als gèneres i fomentar així l'ús de joguets no sexistes ni violents. "Volem aprofitar les festes nadalenques, en les quals es fan tants regals, per a promoure els jocs i joguets que reflectisquen un món divers i inclusiu en el qual totes les persones tenen cabuda", indica la regidora d'Educació, Ana Martín Valero.

 

D'aquesta manera, a través del mateix joc, el projecte aprofundeix en qüestions com els colors associats als xiquets o a les xiquetes, els tipus de jocs que reforcen els rols de gènere, com és el cas de les tasques domèstiques o els que fomenten la violència, així com la cerca d'opcions associades a la igualtat i el respecte entre totes les persones. Així, responent sí o no, el joc suggereix una ruptura amb els rols arcaics que passen de generació en generació i proposa un canvi a través de la mateixa infància, en el qual tots els xiquets i xiquetes projecten el que volen ser en el futur sense estereotips o idees preconcebudes.

 

A més, també es proposa demanar en les cartes a Papà Noel i als Reis Mags dispositius que siguen útils per a l'educació i formació en el dia a dia, així com jocs, joguets o llibres amics del medi ambient, realitzats de manera sostenible.

 

Des del consistori benetussí treballa estretament al llarg de tot el curs amb els centres escolars per a proporcionar als alumnes i alumnes totes aquelles eines que són clau a l'hora de facilitar la convivència i construir una societat més plural i igualitària.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 22 Desembre 2020 11:07