Benetússer flexibilitza les seues mesures extraordinàries després de la millora de les seues dades de contagi

Dimecres, 03 Març 2021 16:06 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 54 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Benetússer ha decretat una flexibilització de les mesures extraordinàries municipals establides per a frenar l'expansió de la Covid-19. Es tracta d'una decisió adoptada arran de la important millora de la taxa de contagi en el municipi, amb compte amb una incidència acumulada de 79,33 a data d'1 de març, i en la qual es matisa l'adopció d'algunes de les mesures autonòmiques decretades per la Generalitat Valenciana el passat 25 de febrer. “Les nostres dades han millorat exponencialment pel que veiem factible reprendre algunes de les activitats educatives i culturals que formen part essencial de Benetússer, però al mateix temps sol·licitem prudència per a no fer ni un pas arrere”, destaca l'alcaldessa del municipi, Eva Sanz.

 

D'aquesta manera, després de més de quatre mesos, la localitat obri al públic els parcs i zones de jocs infantils, un accés que ha de respectar el manteniment de la distància de seguretat, així com la relació amb grups de convivents. A més, contempla la reactivació de manera progressiva de la vida cultural a través de les activitats del Centre Cultural El Molí moldre amb aforaments limitats a partir del 12 de març.

 

A escala educativa, es posen novament en funcionament les activitats del ‘Centre obert’ i de ‘Eines per a la vida’, programes que garanteixen el reforç acadèmic i d'acompanyament dels menors que així ho precisen. També es reprendran aquelles activitats de la EPA (Escola Permanent d'Adults) relatives a les classes d'anglés, d'espanyol per a immigrants i de valencià de segon grau. Quant a les classes de Unisocietat, en col·laboració amb la Universitat de València, aquestes es posaran en marxa a partir del dijous 11 de març.

 

Quant a l'activitat esportiva, es contempla l'obertura de les instal·lacions del poliesportiu municipal per a la realització d'exercicis a l'aire lliure de manera individual o en modalitat de parelles, sempre amb un límit màxim de 4 persones per monitor.

 

Quant als aforaments per a cerimònies, l'accés als llocs de culte no podran superar el 50% de l'aforament, limitat a un màxim de 15 persones en cas d'assistència a vetles o enterraments en espais oberts i a un màxim de 10 persones en tancats. El mateix aforament està permés en cas de noces o batejos, encara que es recomana el seu ajornament sempre que siga possible.

 

D'altra banda, es manté l'atenció en dependències municipals mitjançant cita prèvia, la qual pot sol·licitar-se telefonant al 96 375 29 50 o a través de l'APP municipal. Tampoc hi ha canvis en la suspensió d'activitats en sala de la Biblioteca, així com totes aquelles dels centres de majors o d'oci per a joves.

 

Aquestes mesures s'han adoptat per període indefinit, a costa de l'evolució de la malaltia, i podent ser adaptades en qualsevol moment en funció de la situació sanitària.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimecres, 03 Març 2021 16:08