Benetússer ja té assignats més de 130.000 euros de les ajudes del Pla Resistir

Dimarts, 09 Març 2021 12:48 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 118 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de Desenvolupament Local, es troba en ple procés de recepció de sol·licituds per a optar a les Ajudes Parèntesis, una línia d’ajudes emmarcada dins del Pla Resistir posat en marxa per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de donar sustentació als sectors més castigats per les restriccions establides per a frenar l’expansió de la Covid-19. Des que es va obrir el termini de tramitació, el passat 25 de febrer, el consistori ha rebut un total de 74 sol·licituds de persones autònomes i de microempreses amb menys de deu treballadors al seu càrrec per a optar a unes ajudes que en el municipi benetussí ascendeixen a un total de 376.381 euros. D’aquesta partida, s’ha assignat prop de 130.000 euros a aquells sol·licitants que compleixen les bases i “des de l’ADL de Benetússer estem revisant tota la documentació a mesura que ens arriba per a agilitar el màxim possible l’ingrés de l’ajuda i així aportar una liquiditat molt necessària per als sectors més afectats per la Covid-19”, assenyala el regidor de Desenvolupament Local, Emilio Cano Arteaga.

 

D’aquesta manera, per a garantir la ràpida recepció dels diners una vegada finalitzat el període de sol·licitud per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’ajuntament: https://sede.benetusser.net, i que tindrà lloc dimarts que ve 16 de març, s’està demanant als sol·licitants directament tota aquella documentació que manca per a esmenar qualsevol error en el procés.

 

Mitjançant aquest paquet d’ajudes, destinat a aquells sectors afectats per les restriccions aprovades pel Decret llei 1/2021, es contempla cobrir despeses corrents de l’activitat empresarial de bars, cafeteries, restaurants, hotels, agències de viatge, gimnasos o ludoteques, entre altres. Les persones autònomes i les microempreses, la sol·licitud de les quals siga aprovada, rebran una ajuda directa de 2.000 euros, més 200 euros per cada treballador a càrrec seu. Per a la seua recepció es podran justificar les despeses de lloguer del local, llum, aigua, Internet, telèfon, etc., des de l’1 d’abril de 2020 fins a la data de la convocatòria.

 

A més, si bé encara no ha sigut publicat en el BOP, l’ajuntament ha inclòs una modificació en les seues bases per a poder donar l’ajuda també a aquells sol·licitants de Benetússer que s’hagen quedat fora de la convocatòria en altres municipis en els quals tenen el seu domicili fiscal. Pròximament es facilitarà la nova instància i requeriments per a accedir a l’ajuda modificada.

 

D’altra banda, una vegada assignades totes les subvencions, l’ajuntament contempla la posada en marxa de noves ajudes destinades a altres sectors amb l’objectiu de fer costat al major nombre d’empreses i autònoms possibles per a contribuir a la reactivació econòmica del municipi.

 

Per a qualsevol consulta relacionada amb aquesta mesura, l’Ajuntament de Benetússer ofereix, mitjançant la seua Agència de Desenvolupament Local, un servei d’informació i orientació ciutadana a través dels telèfons 666 50 37 49/ 677 112 065 o del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Modificat el Dimarts, 09 Març 2021 12:50