Benetússer reactiva la seua vida cultural amb presentacions literàries

Dijous, 22 abril 2021 16:56 Escrit per  Publicat en Benetússer-VAL Vist 140 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Benetússer continua obrint el ventall de propostes culturals destinades a tots els públics en un context d’aforaments limitats i mesures de seguretat a conseqüència de la convivència amb la Covid-19. No obstant això, el consistori està ampliant la programació d’esdeveniments que inclouen el cinema, el teatre i, ara també, les presentacions literàries amb públic després d’una temporada oferint continguts únicament de manera en línia. D’aquesta manera, el cap de setmana passat, des de l’àrea d’Igualtat i en col·laboració amb la llibreria local Somnis de Paper, el jardí del Xalet de la Xapa va reobrir les seues portes per a agafar la presentació de l’assaig ‘En la trinchera. Microbatallas femenistas’ de Laura Martínez. L’esdeveniment, que va tindre com a presentadora a la periodista Victoria Maso, va comptar amb l’assistència de més d’una quarantena de veïns i veïnes que van voler participar en un col·loqui que va abordar la igualtat en el treball i qüestions com la vida pública de les dones.

 

Després de l’èxit collit i amb motiu del Dia del Llibre, dissabte que ve serà el torn de la presentació literària de l’autora Cristina Romero Santaisabel, autora de la bilogia de literatura fantàstica El pentágono y El pentágono II: praetérita y destino. A més d’aquestes dues novel·les, la jove escriptora nascuda l’any 2000, ha publicat diversos microrelats i relats com a Ceniza y Tananos, que la van fer mereixedora del 1r premi en el Certamen Literari Poble de Benetússer l’any 2016 i en el 2018 respectivament. En el 2020 també va ser guardonada amb el Premi Sambori a nivell comarcal pel seu relat 2094. La presentació tindrà lloc a partir de les 12.15 hores al jardí del Xalet de la Xapa amb aforament limitat per protocol Covid-19.

 

“Des de l’ajuntament volem aprofitar una efemèride tan important com és la celebració del Dia del Llibre per a reconéixer i donar veu a les noves generacions que van trepitjant molt fort i tenen molt a oferir-nos a nivell artístic i cultural”, destaca el regidor de Cultura, Juan Alarcón.

 

Divendres que ve 30 d’abril a les 19.30 hores, amb motiu del Dia Internacional del Jazz, l’espai cultural acollirà la celebració d’un concert de la mà de Jeff Jerolamon Jazz Experience, un quartet musical que farà les delícies dels veïns més melòmans de la localitat.

 

Informa Nou Horta. Benetússer