Catarroja i Albal signen el projecte EDUSI valorat en 10,5 milions d’euros 

Dilluns, 20 Novembre 2017 13:06 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 496 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els ajuntaments de Catarroja i Albal s’han reunit este matí per a concretar la signatura de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), projecte valorat en 10,5 milions d’euros.

Amdós municipis presentaran les seues estratègies a la tercera convocatòria de les ajudes cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comissió Europea. 

El projecte sorgeix de la voluntat de Catarroja i Albal de fer front conjuntament a alguns dels problemes que afecten les dues localitats. Així, s’han plantejat diversos objectius que pretenen resoldre problemes urbanístics i protegir el medi ambient, promoure l’ús de les TIC o fomentar l’activitat empresarial.

 

Modificacions del projecte

En termes generals, les estratègies han mantingut les línies d’actuació ja proposades. L’any passat, Catarroja i Albal ja van intentar accedir a les ajudes de l’EDUSI, però el projecte no va ser seleccionat. Tanmateix, en esta ocasió s’han produït algunes modificacions en l’apartat social del projecte.

Així, com a novetat, Catarroja ha inclòs a l’EDUSI tots els seus processos de participació ciutadana, com són les enquestes de qualitat de vida o les xarrades per a arreglar els barris. A més, també s’ha reforçat l’estratègia de promoció de la inclusió social i la lluita contra la pobresa amb diversos programes d’integració.

 

Informa Nou Horta. Catarroja