Catarroja celebra el IV Certamen de Bandes ‘Vila de Catarroja’

Dijous, 25 Octubre 2018 12:35 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 356 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Este diumenge 28 d’octubre el Teatre Auditori de Catarroja (TAC) acollirà el IV Certamen de Bandes ‘Vila de Catarroja’, un esdeveniment que, ja en la seua quarta edició, ha assolit un important prestigi i ha despertat l’interés de bandes de música de més enllà del territori valencià.

Enguany, les bandes participants seran la Banda Municipal Olcadia d’Ocaña, el Centre Musical Paternense i la Societat Musical Santa Cecilia de Chelva. Les agrupacions van ser seleccionades el mes de juliol en un sorteig públic, realitzat a l’Ajuntament de Catarroja, entre totes les bandes inscrites.

El certamen, que pretén promoure i impulsar la cultura musical, homenatjarà enguany al compositor d’origen catarrogí Miguel Asins. Així, les bandes participants hauran d’interpretar obligatòriament una de les seues obres, Mare Nostrum.

Tanmateix, les societats musicals podran escollir tres obres més. En primer lloc, un pasdoble o una marxa que s’interpretarà en la desfilada prèvia al certamen i que no es puntuarà. Ja en l’acte, les bandes hauran d’interpretar un altre pasdoble que servirà de prova acústica i presentació i el qual tampoc serà puntuable. Per últim, les agrupacions podran interpretar una obra de lliure elecció, de durada entre 12 i 20 minuts, que sí que serà puntuada pel jurat del certamen. 

 

Horari de les actuacions

A les 10.30 del matí arrancarà el certamen amb la desfilada de les agrupacions d’Ocaña i Paterna, les quals oferiran el seu recital a les 11.30 hores al Teatre Auditori de Catarroja.  Ja de vesprada, cap a les 16.30 hores, desfilarà l’última banda participant, la Societat Musical Santa Cecilia de Chelva, així com la Societat Unió Musical de Catarroja, que actuarà al certamen com a banda convidada. Per últim, l’agrupació de Chelva i la banda catarrogina prendran l’escenari del TAC per a realitzar les seues actuacions a les 17.30 hores. A la fi, el jurat farà públic el seu veredicte.

 

Premis per a les bandes 

Les bandes participants optaran a un primer premi de 6.000 €, un segon de 3.500 € i un tercer premi de 2.000 €. Un jurat especialitzat serà l’encarregat de puntuar les actuacions de les agrupacions musicals, tenint en compte l’afinació, la sonoritat, la interpretació i la tècnica. 

El jurat d’esta edició estarà conformat per importants figures dins del món de la música com és Claudia Montero, compositora i catedràtica de l’Àrea de Composició en el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i guanyadora de dos Grammy Latinos. També Cristóbal Soler, president de l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra (AESDO) i director associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra o Javier Enguídanos, professor del Conservatori Professional de Música José Manuel Izquierdo de Catarroja i director de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria.

 

Novetats d’enguany

A més, com a novetat, amb motiu de la celebració del certamen, l’Ajuntament de Catarroja publicarà un pasdoble inèdit d’un compositor catarrogí, iniciativa que a partir d’ara vol portar-se a terme cada any. Enguany, es recuperarà el pasdoble El Empastre de Pascual Peris.

Per a l’alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, “cal donar suport a les bandes de música, que són part molt important de la cultura valenciana”. A més, amb el certamen es pretén “valorar la qualitat musical dels compositors catarrogins i donar a conéixer la seua obra”, segons Monzó.

 

Informa Nou Horta. Catarroja