El raper Arkano inaugura la campanya ‘Trenquem el silenci’ de Catarroja amb una xarrada contra el bullying

Dilluns, 12 Novembre 2018 12:01 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 284 vegades

Catarroja ha donat inici a la campanya ‘Trenquem el silenci’, una iniciativa que pretén fer reflexionar sobre l’assetjament escolar i la violència masclista amb diverses activitats, principalment, dirigides al públic jove.

La primera d’elles va celebrar-se ahir, dijous 8, al Teatre Auditori de Catarroja, i va comptar amb la participació de la companyia ClownDestino i el raper Arkano. Així, en una sessió doble – a les 10 hores per als centres escolars i a les 18 hores amb entrada lliure– les persones assistents van poder gaudir de l’obra Micromaqué, centrada en la identificació de micromasclismes en les nostres accions quotidianes, i de la xarrada “El arte de vivir”, on Arkano va reflexionar sobre l’assetjament escolar.

Tanmateix, esta no serà l’única activitat prevista. Dins de la campanya, també s’inaugurarà l’exposició fotogràfica ‘Trenquem el silenci’, a càrrec de les persones participants del programa d’inserció sociolaboral Pont. La mostra estarà oberta al públic a partir del dimecres 14 a les 18.30 hores.

 

Xarrada de Sònia Cervantes

Per últim, el divendres 23 la psicòloga Sònia Cervantes oferirà la xarrada “Bullying, cuando las palabras dañan” a les 10 hores al TAC, dirigida a alumnat de primer cicle d’ESO. De vesprada, Cervantes donarà la ponència “Amores que matan” i, posteriorment, la companyia ClowDestino oferirà l’espectacle Micromaqué. L’acte començarà a les 18.30 hores i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

Per a la regidora d’Educació i Benestar Social, Núria Blanch, “l’administració ha de treballar colze a colze amb els i les docents i apostar per l’educació de la nostra societat del futur”. “L'educació és fonamental per a fomentar la igualtat i eliminar els estereotips de gènere. Des del sistema educatiu és possible també treballar en la prevenció de la violència a través de la detecció precoç i la pràctica en la solució pacífica i dialògica de conflictes”, ha explicat Blanch.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.