Diversitat i inclusió, protagonistes de les exposicions programades per Catarroja Ciutat Educadora

Dilluns, 02 Desembre 2019 10:20 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 241 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Catarroja contínua amb la programació d'activitats relacionades amb el Dia de la Ciutat Educadora que es commemora aquest 30 de novembre. Dins del programa destaca l'oferta expositiva que des d'aquest dijous està present en els salons de la Casa de la Cultura amb tres mostres que tenen com a fil conductor la diversitat i la inclusió.

 

La primera de les mostres ha sigut preparada per l'Associació APAMI amb el títol Sentim. L'objectiu amb aquesta exposició fotogràfica ha sigut plasmar en imatges els seus sentiments, així com descobrir i conéixer a través de la fotografia. Moltes persones amb diversitat funcional intel·lectual aprenen amb imatges, es recolzen en elles i saben llegir-les i entendre-les millor que les paraules escrites. És per això que des d’APAMI van triar la imatge com a mitjà d'expressió.

 

D'altra banda, Inma García, amb Double ha volgut visibilitzar una alteració visual com la diplopía en la seua exposició. Aquesta alteració pot ser horitzontal, diagonal o obliqua en funció d'on apareix la imatge doblegada. Així doncs, el principal objectiu d'aquesta exposició fotogràfica és visibilitzar una Realitat Diferent, una altra manera de viure i veure el món a través de la visió doble.

 

Finalment, el Centre d'Educació Especial Torre-Pinos i el Col·legi Monte-Sión ens acosta EnquadrArte. Aquesta obra ens acosta la interpretació fotogràfica d'algunes de les obres més representatives de la història de la pintura, com l'eina per a promoure una inclusió real entre els alumnes, mitjançant el treball que han compartit durant el desenvolupament de tot el projecte. Les i els alumnes són els protagonistes, participant de manera activa en tot el procés de creació. A més, es tracta un projecte d'art i inclusió que persegueix la normalització en les relacions entre totes dues modalitats d'escolarització i les persones que formen part d'elles; alumnes, familiars i professionals.

 

Les exposicions estaran en el Centre Cultural fins al pròxim 10 de desembre en horari de 10 a 14 hores al matí i de 18 a 20 hores a la vesprada.

 

Informa Nou Horta. Catarroja