La població de Catarroja demostra un gran interés en el projecte de Ciutat Educadora

Dilluns, 02 Desembre 2019 15:11 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 580 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El programa proposat per l'Ajuntament de Catarroja per a la celebració del Dia de la Ciutat Educadora ha sigut recollit amb gran interés per part de la ciutadania que va acudir en gran nombre als dos esdeveniments principals del cap de setmana, demostrant que l'aposta realitzada per un nou model de ciutat està començant a calar en la societat de Catarroja.

 

El primer dels actes va tindre lloc el divendres, la vespra del Dia de la Ciutat Educadora. En el saló de plens de l'Ajuntament de Catarroja, l'alcalde, Jesús Monzó i la regidora de Ciutat Educadora, Núria Blanch, van ser els encarregats d'obrir les celebracions amb la lectura del manifest que convida a una reflexió sobre el model de ciutat que volem.

 

El Manifest de Ciutat Educadora va ser el preàmbul de l'homenatge que s'anava a brindar a la comunitat educadora local. En primer lloc, amb el lliurament dels reconeixements al professorat jubilat enguany a Catarroja: Delia Sanz, Pilar Ramón, Empar Jimenez i María José Pascual, qui tristament no va poder recollir el seu reconeixement a tota una trajectòria.

 

A continuació també es va brindar un reconeixement a l'alumnat excel·lent de la localitat 10 xiquetes i xiquets de primària i un de secundària els qui el curs passat van tindre una nota mitjana de 10 (4 CC Larrodé, 3 CEIP Jaume I, 3 CEIP Paluzié i 1 CEIP Joan XXIII). Finalment, quatre alumnes (3 xiques i un xic) de l'IES Berenguer Dalmau van recollir les beques per a la Universitat que els reconeixen com els millors expedients en Batxillerat en el municipi. Un resultat acadèmic que reflecteix el gran talent que hi ha a les aules de Catarroja, tal i com va voler posar de rellevància el regidor d'Educació. José Antonio Cuberos.

 

Els actes de Ciutat Educadora van continuar el dissabte al matí on el catedràtic en sociologia Ramón Flecha, davant un abarrotada sala de conferències de Florida Universitària va exposar la seua conferència sota el títol ‘El Model Dialògic de resolució de conflictes’.

 

En la conferència, Flecha va explicar quins són els requisits per a previndre conflictes, entre els quals està la formació científica de la ciutadania. Aquest model ja s'està posant en pràctica en escoles del poble com el CEIP Jaume I.

 

Informa Nou Horta. Catarroja