El Programa Pont de Catarroja presenta l’exposició de projectes fotogràfics: ‘Crear per a transformar’

Dilluns, 09 Desembre 2019 15:41 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 331 vegades

Catarroja continua amb el seu programa expositiu i artístic, el torn és, en aquest cas per a ‘Crear per a transformar’. Aquesta exposició forma part del programa Pont de l'Ajuntament de Catarroja, que desenvolupa itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social. El Programa Pont basa la seua estratègia en l'art i les xarxes socials; sent aquesta exposició és mostra i resultat d'aquest treball.

 

En ‘Crear per a transformar’ la fotografia ha sigut l'excusa per a engegar una societat inclusiva, integradora des de la superació i la capacitat de crear, mostrant realitats diverses; permetent que les persones capten els seus fragments de vida, el seu present i puguen disposar d'un recurs accessible per a expressar, mostrar-se i exposar les seues inquietuds humanes, sensibles i estètiques, amb total autonomia i autenticitat.

 

Angel Antón, Maribel Olmedilla, Iván Sánchez, Isabel Guerrero, Miguel Angel Crespo i Félix Moreno són artistes que signen ‘Crear per a transformar’ on mostren que la mirada es desenvolupa sobre les pròpies històries i experiències, en recerca de la pròpia forma de ser i viure. La importància no habitava en la qualitat de la imatge sinó en l'espai de creació i autenticitat, mostrant un matís normalitzador i integrador, una comprensió de la realitat des de la perspectiva dels seus propis protagonistes.

 

El resultat són imatges que permeten la reflexió i l'empatia; parlen de valors universals: la soledat, la perfecció, la tranquil·litat, la igualtat de gènere, la fe i la injustícia. Els i les artistes resideixen en la seua pròpia obra, perquè l'experiència vital habita en l'experiència fotogràfica.

 

Som testimonis d'un procés puntual i emocionant, en el qual la il·lusió, la idea i el descobriment han sigut els protagonistes. Aquest ha sigut un projecte per a fer-se preguntes, per a aprendre, per a trobar l'essencial del esser humà, per a crear imatges i mirar-les, per a repensar el que realment som.

 

La inauguració de ‘Crear per a transformar’ tindrà lloc el dijous 12 de desembre a les 19 hores a la Sala d’Exposicions del Palau de Vivanco, on els visitants podran conéixer la visió dels artistes. L’exposició estarà oberta al públic fins al 10 de gener.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.