Catarroja posa en marxa el Consell de Protecció Animal

Divendres, 20 Desembre 2019 14:42 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 189 vegades

El mes de març passat, el ple de Catarroja aprovava la creació d'un Consell de Protecció Animal que vinguera a ocupar un espai que fins ara no es trobava a la nostra ciutat, però que un ampli sector de veïnes i veïns reclamava, sent aquesta una prioritat, d'altra banda de l'actual equip de govern. Així doncs, aquesta setmana ha pres forma el nou organisme que s'encarregarà de posar en marxa una sèrie d'accions en benefici de les nostres mascotes, per a actualitzar la relació amb elles i la seua protecció al context actual.

 

Durant la primera reunió del Consell de Protecció Animal, presidit per la regidora de Benestar Animal, Beatriz Sierra, es van començar a posar els primers punts i objectius en aquest camp. Sierra va plantejar les mesures que des de la regidoria es volen posar en marxa durant els pròxims mesos entre les quals destaquen accions per a incentivar el cens d'animals de companyia en el municipi, així com l'elaboració d'un protocol d'actuació davant un cas d'un animal extraviat o ferit en la via publica, en el qual es coordine l'actuació de la Regidoria, policia local, associacions i clíniques veterinàries del poble.

 

Així doncs, durant la reunió del Consell també es va posar de rellevància el fet de continuar treballant en la millora del Pla CES a Catarroja (mètode de captura, esterilització i solta de gats de carrer sense sacrifici).

 

“Es tracta d'un motiu de gran satisfacció la posada en marxa del Consell de Protecció Animal, volem cada vegada més involucrar a la població en la importància de poder cuidar el nostre entorn i que les mascotes són una part important, també de la vida de les nostres famílies”, explica Beatriz Sierra. “El primer gran objectiu que ens marcarem és posar en valor la importància del cens animal, ja que són moltes famílies de propietaris de mascotes que, o bé per desconeixement del procés o de la importància del mateix per al seu animal, no el realitzen. Una situació que pretenem canviar i que és de vital importància per a continuar avançant en campanyes i accions en benefici de les nostres mascotes”.

 

Catarroja Pet Friendly

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Catarroja, celebrat aquest dijous 19 de desembre va aprovar per unanimitat (vots a favor de Compromís, PSOE, PP, C’s i Guanyar-EU) la moció de l'equip de govern per a convertir els edificis municipals en Pet Friendly, amics dels animals. Aquesta iniciativa permetrà, des del moment de la seua aplicació autoritzar els animals de companyia, sempre que complisquen una sèrie de requisits de comportament bàsics i comprensibles, l'accés als edificis municipals.

 

“L'objectiu d'aquesta moció era presentar la normalització de la presència dels animals de companyia en el nostre entorn, el desenvolupament de conductes empàtiques cap a les nostres mascotes, així com el foment del respecte cap als edificis públics”, ha explicat Beatriz Sierra.

 

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Modificat el Divendres, 20 Desembre 2019 14:43

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.