Ecovidre i l’Ajuntament de Catarroja fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles

Divendres, 06 Març 2020 15:40 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 266 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ecovidre, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Catarroja, posa en marxa la campanya “En falles monyos, pinta… i el vidre al verd”” per a la promoció del reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2020.

 

La iniciativa pretén conscienciar als ciutadans de Catarroja, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es retolaran els contenidors de vidre pròxims als casals per a donar-li visibilitat a la campanya.

 

A més, educadors ambientals visitaran els casals els dies 16, 17, 18 i 19 de març per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat.

 

La iniciativa que es duu a terme en 14 poblacions de València, pretén continuar millorant les seues taxes de reciclatge de vidre i enfortir la imatge de l'Ajuntament i del món faller compromés amb el medi ambient. A més aporta una part de ludificació, ja que la campanya es planteja com un concurs entre municipis, els quals competiran per ser la població que es quede en primera posició en el Rànquing. Es mesurarà els kg d'envasos de vidre recollits durant el període de les festes, però també es valorarà la implicació de l'ajuntament i els festers en la campanya atesa una taula de punts.

 

“Reciclar és una cosa molt seriosa, però també es pot plantejar com un joc i ser divertit, tal com ens plantegem en la campanya que hem llançat amb Ecovidre”, explica Elisa Gimeno, regidora de sostenibilitat i medi ambient. “Reciclant guanyem totes, però estic segura que Catarroja quedarà en un gran lloc en aquest especial concurs i anime a tota la població al fet que recicle durant aquestes falles i que això servisca per a adquirir hàbits la resta de l'any”, conclou Elisa Gimeno.

 

 

Finalment, des de l'Ajuntament, a més de la competició entre pobles, des de la Regidoria de sostenibilitat es premiarà a les tres primeres falles del rànquing local final. Els premis seran diferents lots de gots reutilitzables, serigrafiats i amb penjoll. A més, també es deixaran contenidors de vidre per a dins de cada casal cortesia de Ecovidre i de plàstic i cartó de mà de l'Ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

 

Modificat el Divendres, 06 Març 2020 15:41