El Cementeri de Catarroja recupera el seu aspecte històric després de culminar la reforma de la façana

Dijous, 12 Març 2020 18:35 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 158 vegades

El Cementeri municipal de Catarroja recupera la seua façana històrica després de diversos mesos de treballs de renovació, amb la finalitat de rehabilitar un dels edificis singulars del municipi. Aquest dijous s'han recepcionat les obres d'un edifici rejovenit, però que recupera el llustre dels seus 130 anys d'història albergant la memòria de les catarrogines i catarrogins.

 

Les obres de rehabilitació projectades per l'Ajuntament, des de la regidoria de cementeri han comptat amb un pressupost de vora 40.000 euros i s'han executat en quatre mesos. Un dels elements que s'han tret a la llum amb aquest treball és la rajola caravista d'antany que s'ha recobert amb una capa homogènia i pintat d'un color crema i roig. A més s'han respectat els elements arquitectònics que ho caracteritzen rehabilitant la fusteria, les motlures i les reixes, de manera que s'assemblen al seu estat original de fa més d'un segle.

 

Un altre dels elements més visibles i cridaners d'aquesta reforma és la porta principal. La gran estructura de forja ha sigut totalment rehabilitada recuperant la lluentor i la majestuositat de la porta principal de l'edifici. També s’ha renovat el hall en el qual se situarà una oficina per a consergeria.

 

“El Cementeri de Catarroja forma part de la història i la memòria de milers de catarrogines i catarrogins i havíem de ser conseqüents amb elles i ells, reformant la façana d'aquest edifici singular i dotant les instal·lacions de nous equipaments conforme sorgisquen les necessitats del poble”, explica Xavi Bellot, regidor de cementeri. “En paral·lel a aquesta reforma hem continuat renovant l'interior de l'edifici, situant nous bancs, espais i elements de reciclatge, així com els nous nínxols”, conclou.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.