Catarroja posa mitjans per a evitar l’absentisme escolar en temps de COVID19

Dijous, 11 Juny 2020 14:21 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 338 vegades

L'absentisme escolar ha sigut una de les preocupacions de l'Ajuntament de Catarroja durant aquests mesos de confinament per la COVID19. Per aquest motiu des de les regidories d'Educació i Serveis Socials han estat treballant per a evitar aquesta situació, entregant material escolar adaptat a les noves circumstàncies, però també creant la figura d'un mediador entre l'escola i l'alumnat.

 

“Amb aquest servei no sols preteníem evitar l'absentisme escolar durant aquestes dates, sinó també facilitar, donar suport i motivar a les famílias que, per qualsevol motiu afrontaven dificultats per a poder seguir la formació onine”, explica Nuria Blanch, regidora de Benestar Social.

 

El servei s'ha estat prestant en horari matinal de 9 a 14 hores en coordinació amb els centres educatius i les famílies. Així doncs, un professional ha realitzat un seguiment domiciliari de les famílies que per diferents raons comptaven dificultats i s'enfronten a obstacles per al compliment de les tasques acadèmiques encomanades pels centres escolars, amb totes les condicions que exigeix la normativa per a executar el treball professional amb menors.

 

D'altra banda, aquesta mateixa setmana, des de Benestar Social es posava en marxa el programa JOOP, Jove Oportunitat, impulsat per l'IVAJ. Un projecte que ofereix una nova oportunitat formativa i laboral a 10 persones de Catarroja que, per les circumstàncies que foren, no van poder finalitzar la seua vida acadèmica més enllà de l'etapa obligatòria. Totes elles estan desenvolupant aquest programa en les dependències de la EPA Paluzié.

 

El JOOP Jove Oportunitat són tallers, finançats pel Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil, que compten amb pedagogs i monitors experts en el coaching de joves i adolescents.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Modificat el Dijous, 11 Juny 2020 14:23

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.