PSOE Catarroja: "La nostra gestió econòmica a l'ajuntament permet una inversió global de 7,5 milions d'euros i el llançament de «Reactiva Catarroja»"

Dilluns, 29 Juny 2020 11:34 Escrit per  PSOE Catarroja Publicat en Catarroja-VAL Vist 154 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els socialistes de Catarroja, van celebrar dimarts passat reunió de la seua Executiva Local de manera virtual, i van explicar amb detall el "Pla Reactiva Catarroja", per la qual cosa el Grup Municipal, encapçalat per Lorena Silvent, va rebre felicitacions per la seua obstinació i dedicació des de l'inici d'aquesta crisi en l'elaboració d'aquest Pla Estratègic.

 

L'eficient gestió realitzada des de l'àrea econòmica que dirigeix el socialista Juan Carlos Martínez des que van accedir al govern en el 2015, ha permés comptar amb unes xifres esperançadores a mitjà i llarg termini per al municipi. "En aquests últims cinc anys, hem aconseguit sanejar les arques municipals, la qual cosa ha permés realitzar inversions de més de 10 milions d'euros en l'última legislatura i aprovar en l'últim ple municipal una inversió en projectes nous de 4,5 milions d'euros inclosos en el Pla Estratègic «Reactiva Catarroja», un pla destinat a minimitzar l'impacte negatiu de la COVID-19 en el comerç, l'hostaleria, la indústria, el turisme i les persones en situació de vulnerabilitat econòmica i social".

 

El pla de gestió econòmica ha tingut unes línies clares, reflectides en els programes electorals del 2015 i 2019: "complir de manera estricta amb les normes de la regla de la despesa i treballar duro en la inspecció tributària de les grans empreses", assenyala Martínez. Això, juntament amb una major eficàcia en la gestió de la recaptació municipal, complint així un dels nous objectius que fins a aquesta data no se seguien per l'àrea, ha permés una reducció de prop de 9 milions d'euros del deute, passant dels 14 milions de l'anterior govern del PP, als 5 milions actualment, amb el govern de Compromís i el PSPV-PSOE.

 

«Gràcies a la nostra insistència en la planificació, el control de la despesa i una visió a llarg termini, podem dir que Catarroja es troba hui en una situació avantatjosa en termes econòmics i financers. Per això, podem afrontar de manera immediata accions per a aquest futur tan incert, que ens permet invertir directament en la recuperació econòmica i social dels veïns i veïnes de Catarroja. Això és el que s'espera de les persones polítiques, una gestió eficient i eficaç dels recursos públics, i accions ràpides per a ajudar a la ciutadania, i així ho hem fet a Catarroja», indica Lorena Silvent, Vicealcaldessa de l'Ajuntament.

 

Aquesta gestió és la que ha permés que Catarroja puga dissenyar un Pla Estratègic anomenat «Pla Reactiva Catarroja». Un ambiciós i responsable pla de xoc amb 7,5 milions per al seu desenvolupament inicial, que s'anirà adaptant i millorant conforme les necessitats. Amb una injecció directa prop de 600.000 euros per a la protecció social; més de 800.000 euros per a ajudes a persones autònomes, micropymes i pimes; i 4,5 milions d'euros en inversions. "Aquest pla és l'inici per a reactivar l'economia i minimitzar l'impacte negatiu de la COVID-19, on es contempla la implantació d'una web per a la venda online; del sistema de Targetes Moneder per al pagament d'ajudes, subvencions o premis a gastar en els negocis de la localitat; la creació d'una plataforma que reculla de forma actualitzada el Catàleg de Proveïdors Locals; i la declaració com a urgents de totes aquelles obres que creen més de 10 llocs de treball" comenta Lourdes Rodríguez, regidora d'Impuls Econòmic.

 

En definitiva, és una aposta ambiciosa, potent i clara per la recuperació social i econòmica de la localitat, que ha comptat amb el suport de tots els integrants de la corporació municipal, i ha sigut possible gràcies al treball conjunt per part de tots els representants socials, econòmics i polítics de la localitat a través del Consell Econòmic Local, sense modificar de moment el pressupost vigent, i garantint així encara capacitat econòmica per a afrontar noves necessitats a mitjà termini.

 

Modificat el Dilluns, 29 Juny 2020 11:37