Catarroja actua contra la procesionaria en els seus parcs i jardins

Dimecres, 28 Octubre 2020 11:27 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 139 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Catarroja reprén el tractament que des de fa tres anys s'ha demostrat com a innovador i alternatiu contra la plaga de la procesionaria, es tracta de la endoterápia. Aquest mètode consisteix a injectar en els troncs dels arbres una substància fitosanitària que va directament al sistema vascular dels pins, evitant qualsevol impacte en persones o animals. La procesionaria és un cuc perillós que pot causar lesions en persones i, especialment en les mascotes.

 

“Des de l'Ajuntament busquem mesures que puguen tindre el mínim impacte en el nostre entorn i respecten les normes de convivència. D'altra banda, continuem analitzant les zones de major risc, treballant amb especial cura en les zones pròximes als parcs canins ja que aquest cuc és particularment perillós per a les mascotes”, conclou Martí Raga, regidor d'Urbanisme i Mobilitat.

 

El tractament, que dura almenys dos anys i que recentment s'ha renovat, té, per tant, una aplicació innòcua en persones, però també respectuosa en altres insectes beneficiosos per a l'entorn, com són les abelles. En aquest sentit, el seu impacte en el medi ambient és molt més reduït perquè no s'aplica indiscriminadament i la quantitat de producte utilitzat és molt reduïda.

 

Durant les pròximes dues setmanes, els operaris aplicaran aquest tractament en els pins dels parcs i jardins de Catarroja per a complir amb els objectius de protecció contra la plaga de la procesionaria.

 

Aquest tractament se suma a tota una sèrie d'accions de lluita biològica que l'Ajuntament ha posat en marxa en els últims anys, com la instal·lació de caixes niu per a oronetes i falciots a la recentment renovada plaça del Port del barri dels Barraques.

 

Informa Nou Horta. Catarroja