Catarroja i Paiporta treballen en una gran via verd que les connecte amb el Parc Natural de l’Albufera

Divendres, 30 Octubre 2020 12:49 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 110 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, conjuntament amb la diputada provincial de mobilitat, Dolors Gimeno, han mantingut una reunió amb l'objectiu de agrupar forces per al desenvolupament del projecte que unirà a totes dues poblacions a través d'una via verda al costat del tram del barranc que comparteixen Paiporta i Catarroja. Es tracta d'un projecte en el qual totes dues poblacions treballaran conjuntament per a aconseguir la subvenció de la Diputació de València en projectes de mobilitat sostenible.

 

“La creació d'una gran via de ciclovianants que puga vertebrar el nostre municipi amb la localitat veïna de Paiporta i el Parc Natural de l’Albufera és un projecte clau dins de la forma que tenim d'entendre la mobilitat. Situacions com les que estem vivint ens indiquen la importància de comptar amb espais on vianants, ciclistes i altres formes de mobilitat puguen circular amb tranquil·litat, deixant els vehicles de quatre rodes per a desplaçaments d'una altra índole i acostant els espais naturals als nostres nuclis veïnals”, explica Jesús Monzó.

 

El projecte té previst l'adequació dels marges del barranc que uneix les poblacions de Paiporta i Catarroja. En aquesta zona s'espera la creació d'un carril bici i una via per als vianants que unisca a través dels diferents espais generats en tots dos municipis, Paiporta mitjançant Catarroja, amb el Parc Natural de l’Albufera, en un projecte sostenible i que vol convertir en un pulmó verd aquest espai.

 

Per part seua, Isabel Martín, acompanyada pel regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, afegeix que “amb aquest projecte contribuirem a millorar la mobilitat entre les nostres dos localitats, i també la de la comarca en general, a més de fomentar hàbits de vida saludables de la ciutadania d'ambdós municipis”. Martín conclou que “la mobilitat de l'àrea metropolitana de València necessita projectes com aquest per a interconnectar municipis que estan molt a prop en termes geogràfics, però allunyats en quant a les possibilitats de desplaçar-se entre ells sense vehicle privat”.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Modificat el Divendres, 30 Octubre 2020 12:51