Compromís presenta una moció per a demanar la retirada de la medalla de la vila de Catarroja a Juan Carlos de Borbón

Dimecres, 14 abril 2021 16:55 Escrit per  Compromís Catarroja Publicat en Catarroja-VAL Vist 128 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís ha presentat de cara al ple ordinari del mes d’abril una moció que demanarà al ple de l’Ajuntament de Catarroja la retirada de la medalla de la Vila de Catarroja a l’actual rei emèrit, Joan Carles I. En l’argumentació de l’escrit s’assenyala que esta retirada es proposa atenent «que no es compleixen els mèrits que acrediten aquesta concessió atorgada el 17 de juny de 1972».

 

Segons la moció «les darreres informacions aparegudes als mitjans i confirmades per la casa reial, evidencien que qui fou príncep d’Astúries, Joan Carles I i actual rei emèrit del Regne d’Espanya no reuneix els requisits establerts pel reglament vigent especial d’Honors, recompenses i distincions de l’Ajuntament de Catarroja, aprovat pel Ple de la corporació en la sessió ordinària celebrada el 29 d’abril de 1988». Este reglament estableix que “l’Ajuntament de Catarroja considera un deure moral honrar públicament a aquelles persones que, per les seues elevades virtuts cíviques i la seua excepcional actuació en la societat, constitueixen un alt exemple que imitar, digne de públic reconeixement perquè les seues accions repercuteixen en l’engrandiment de la pàtria i del poble on nasqueren o en el qual desenvoluparen les seues activitats».

 

Esta distinció també va ser concedida en la mateixa sessió plenària al dictador Francisco Franco. En este cas ja va ser revocada, també a proposta del grup municipal de Compromís, en el ple ordinari del mes de desembre de 2012, complint així el manament de la llei 52/2007, de memòria històrica.

 

La moció, presentada el 14 d’abril, 90 aniversari de la proclamació de la II República, suposa també la reivindicació per part del grup municipal de Compromís dels valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat entre les persones i també des del poble valencià a la resta de pobles del món. Uns valors que també han de protagonitzar la relació entre la ciutadania i les persones que el poble designa per a exercir tasques de govern que s’han de sotmetre a la voluntat popular i que en cap cas han d’ocupar els seus càrrecs per raons purament familiars.

 

Informa Nou Horta. Compromís Catarroja

Modificat el Dimecres, 14 abril 2021 16:58