La Fira Orienta’t 2021 de Catarroja renova el seu programa per a aproximar a la joventut dels centres educatius les seues oportunitats laborals i formatives

Dilluns, 26 abril 2021 08:57 Escrit per  Publicat en Catarroja-VAL Vist 98 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Fira Orienta’t comença hui amb nova ubicació. Així doncs, es trasllada enguany del Teatre Auditori (TAC) a les aules dels centres formatius de Catarroja. Amb aquest canvi es persegueix evitar les aglomeracions que es pogueren produir en aquest esdeveniment, però amb la ferma voluntat de continuar oferint la informació adequada a l'alumnat en matèria d'ocupació i formació.


D'aquesta manera, un equip d'orientadors es traslladarà a cada aula dels centres durant els pròxims 7 dies per a poder traslladar d'una manera didàctica, però adaptada a les noves tecnologies, les oportunitats laborals i educatives que es trobaran després de la finalització de l'ESO o el Batxillerat. Així doncs, s'ha triat un dels videojocs més coneguts, Minecraft, per a traslladar tota aquesta informació i fer més interactiu aquest procés.


“Gràcies a aquest esdeveniment l'alumnat es familiaritza amb el món laboral i la important responsabilitat que suposa emprendre un treball. Des de Orienta’t, l'Ajuntament de Catarroja pretén any rer any oferir una eina que els puga ajudar al fet que prenguen les seues pròpies decisions de manera responsable i coherent amb els seus interessos i motivacions”, explica Miquel Verdeguer, regidor de Joventut.


“Hem d'agrair la col·laboració i implicació dels centres educatius per a realitzar la Fira Orienta’t en un any tan especial per les circumstàncies de la pandèmia. Catarroja aposta per oferir totes les eines educatives i formatives al seu abast perquè la joventut isca el més preparada possible o amb les idees més clares, després de finalitzar la seua etapa educativa obligatòria”, explica José Antonio Cuberos, regidor d'Educació.


Els centres que començaren a rebre aquest divendres i durant tota la setmana pròxima la visita dels formadors són Sant Antoni I i II, Larrodé, La Florida i Berenguer Dalmau. La Fira Orienta’t està destinada a l'alumnat de 3r i 4t de l'ESO a més de Batxillerat.

 

Informa Nou Horta. Catarroja