L’Ajuntament de Benetússer ha posat en marxa ‘Cinema d’estiu’, el seu cicle de cinema a la fresca que s’emmarca dins de la seua programació cultural estival: Les nits d’Estiu.

 

“Durant les nits dels divendres d’agost volem que els nostres veïns i veïnes puguen gaudir de manera gratuïta i segura d’algunes de les millors referències del cinema actual i del cinema clàssic. Presentem una cuidada selecció de títols de diferents gèneres dirigits a públics molt variats: comèdia, cinema clàssic, aventura…”, ha explicat el regidor de Cultura, Juan Alarcón.

 

Aquestes sessions es realitzen adoptant totes les mesures de seguretat i higiene dictades per les autoritats necessàries per a previndre el contagi del COVID19. Així, es garanteix la separació interpersonal d’1,5 metres, es facilita gel hidroalcohòlic i, com a nova mesura, es realitza una presa de dades dels i les assistents per a facilitar un possible rastreig en cas de ser necessari.

 

“Hi haurà 107 places per funció distribuïdes respectant totes les mesures de seguretat i higiene”, ha afegit Alarcón.

 

El primer divendres d’agost arranca amb una doble sessió dels Germans Marx en la qual els i les assistents podran gaudir de dues de les seues obres més conegudes:‘El camarote de los Hermanos Marx/ Una noche en la ópera’ i ‘Sopa de ganso’.

 

El següent divendres, 14 d’agost, en la plaça del Molí es projectarà ‘El nostre últim estiu a Escòcia’, un film per a tots els públics i el divendres 21 serà la passada de ‘Victor Victoria’. L’última obra projectada serà la del divendres, 28 d’agost, ‘Se nos fue de las manos’.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

L’Ajuntament d’Alfafar fixa en el seu Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS) 31 accions de mitigació i 8 d’adaptació per a lluitar contra el canvi climàtic. Aquestes mesures tenen com a objectiu el reduir les emissions de CO2 almenys en un 40% per a l’any 2030 mitjançant la millora de l’eficiència energètica i el major ús de fonts d’energia renovables.

 

El procés d’elaboració del PAUS, que es realitza en diferents fases i està subvencionat en un 70% per la Diputació de València, es va iniciar el mes de febrer amb una reunió dels representants del municipi, els representants de la Diputació de València i l’equip que donarà assistència tècnica en el municipi.

 

La primera fase va consistir en l’elaboració d’un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de GEH associades als principals sectors d’activitat i en la realització d’avaluacions energètiques a diversos equipaments municipals. Aquesta fase va servir per a analitzar la situació actual del municipi i definir l’estratègia d’actuació per a reduir les emissions de GEH.

 

Amb els resultats d’aquesta primera fase, es van definir les accions de mitigació tant en l’àmbit municipal com del propi Ajuntament per a actuar en camps tant varis com per exemple el foment de la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic, l’estalvi energètic en l’enllumenat públic i l’aplicació de mesures de millora energètica en els edificis de titularitat municipal, entre altres mesures.

 

Les accions de mitigació per a lluitar contra el canvi climàtic es concreten en 14 actuacions en equipaments i instal·lacions municipals, 2 en relació il·luminat públic, 4 relatives a transport públic i municipal, 4 orientades al sector domèstic, 2 accions en el sector serveis, 3 per al transport privat i comercial, 1 per al sector de la indústria i 1 en la producció local d’energia.

 

De manera simultània, es van avaluar els riscos i vulnerabilitats climàtiques del municipi davant el canvi climàtic per a definir l’estratègia d’adaptació mitjançant una sèrie d’accions que són les que permetran incrementar la resiliència del municipi davant els riscos identificats.

 

Aquestes 8 actuacions d’adaptació al canvi climàtic per a Alfafar suposen 2 accions en relació a l’aigua, 1 en salut, 2 en agricultura i silvicultura, 1 al mig ambient i biodiversitat i 2 més en urbanisme, ordenació del territori i infraestructures.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

L'Ajuntament de Paterna ha obert una nova convocatòria, la cinquena ja, del Xec Bebé, l'ajuda municipal de 300 euros que l'Equip de Govern socialista va posar en marxa en 2015 per a ajudar a les famílies paterneres amb les despeses que suposa l'arribada d'un nou membre i incentivar, al seu torn, les compres en el comerç local.

 

Tal com expliquen des de l'Executiu socialista “el xec bebé va ser una de les primeres mesures que adoptem en la passada legislatura i, any rere any, hem renovat la convocatòria, conscients de la importància d'aquesta ajuda per a les famílies paterneres que fan front a més despeses amb l'arribada d'un nou fill o filla. En aquesta ocasió, amb la situació generada per la COVID-19, cobra encara més rellevància es converteix en una ajuda fonamental per a aconseguir que a Paterna ningú es quede arrere”.

 

Podran optar a aquesta ajuda les famílies paterneres dels nascuts/des, adoptats/des o acollits/des entre l'1 d'octubre de 2019 i el 31 d'octubre de 2020. El termini de presentació de sol·licituds s'obrirà aquest dilluns, 3 d'agost i es podran fer els tràmits fins al 30 de novembre del present any.

 

Els interessats a demanar aquesta ajuda hauran d'emplenar la sol·licitud, bé telemàticament des de la seu electrònica de la web municipal www.paterna.es, o físicament en les oficines del SIAC, sol·licitant cita prèvia, i presentant-la per Registre de l'Ajuntament.

 

Paterna, que ja se situa en més de 72.000 habitants, té consignats en els seus pressupostos municipals d'aquest 2020, 150.000 euros per a concedir aquesta ajuda de la qual cada any es beneficien 500 famílies paterneres.

 

Les sol·licituds s'avaluaran i es verificarà el compliment dels requisits, resolent-se la concessió de l'ajuda per decret. L'Ajuntament contactarà amb els beneficiaris perquè recullen la targeta de Caixa Popular per import de 300 euros, que tindrà una validesa de 4 mesos des de la seua emissió, i que es podrà canviar en els comerços locals adherits a aquesta iniciativa.

 

Informa Nou Horta. Paterna

L’Ajuntament de Turís ha aprovat els dies de festa local per a 2021 que seran dilluns, 12 d’abril, i divendres, 26 de març. Este últim coincideix amb el primer dia de les falles del poble.


També ha donat a conéixer els dies de festa que corresponen a l’escola pública i que són el 7 de desembre d’enguany i el 18 i 29 de març.


L’Alcalde, Eugenio Fortaña, destaca que “s’ha volgut tindre especial sensibilitat amb les xiquetes i els xiquets del poble respecte a les festes falleres, de manera que eixos dies no hi haja escola i puguen gaudir el divendres de falles i descansar el dilluns següent a la cremà”.

 

Informa Nou Horta. Turís

El cinema torna aquest cap de setmana a Torrent de la mà de Cinema a la Plaça. La plaça de l’Església, de la Llibertat i Pintor Miró es converteixen en autèntiques sales de cinema a l’aire lliure per a acollir tres pel·lícules dirigides a tots els públics.

 

En la cartellera, les aventures, la diversió i els riures estan assegurats amb Big Hero 6 (7 d’agost) en la plaça de la Llibertat; El Gran Bany (8 d’agost) en la plaça de l’Església; i Spiderman lluny de casa (8 d’agost) en la plaça Pintor Miró.

 

Com a novetat en aquesta edició de Cinema a la Plaça, s’ha disposat d’un codi QR per a cada pel·lícula en els OPIS (Mobiliari Urbà com a Punt d’Informació) que estan situats per la ciutat i on s’anuncien les pel·lícules de la cartellera. Amb això, el públic pot acostar-se per a mirar el programa i escanejar amb el seu mòbil el codi per a poder veure el trailer i triar els seus films preferits.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Oceanogràfic de València i el vaixell escola Cervantes Saavedra han decidit llançar la convocatòria per a la II Travessia Planeta Blava, a causa del bon acolliment que ha tingut la primera edició del 25 d'agost, per a la qual encara queden les últimes places disponibles.


La II Travessia Planeta Blava es desenvoluparà entre el dimarts, 8, i el diumenge, 13 de setembre, amb eixida i retorn del port de València. Les inscripcions es podran realitzar a través de les respectives webs goletacervantes.es i oceanografic.org, on s'expliquen les condicions del viatge, tarifes i tots els detalls de l'organització del viatge.Igual que en la seua primera edició, aquesta segona està organitzada pel grup especialitzat en turisme nàutic Worldwide Nautic-All i compta amb la col·laboració de l'Oceanogràfic de València, que aportarà la presència d'experts, que seran els encarregats de dirigir totes les activitats temàtiques, centrades en les migracions marines. el director-CEO de Worldwide Nautic All, Alberto de Zunzunegui, assegura que "el que tractem en les travessies és combinar la part nàutica que aporta un vaixell clàssic, amb la part formativa, en aquest cas per a conéixer millor el mitjà en el qual es desenvolupa la navegació; és la simbiosi perfecta. En aquest viatge també s'aprén a viure a bord d'un vaixell, un context ideal per a la formació humana".La singladura del vaixell, la gestió comercial del qual dirigix l'empresa WWNA Management Cervantes Saavedra, serà València- Eivissa- Formentera-València i té previst el gaudi del fondege en cales com a Illes Margarides i Cala d´Hort d'Eivissa i Illetas i Cala Jondal de Formentera.Migracions marines i coneixements de navegació

El contingut de tan singular experiència és el mateix que en la primera edició. Compta amb el pla de seguretat Covid19 i comença amb una visita especial guiada a l'Oceanogràfic, formació bàsica per a les pràctiques a bord i menjar en el Restaurant Submarí per a després embarcar-se en la Marina sud de València.Durant el viatge es desenvoluparà el programa temàtic que dirigiran dos experts de l'Oceanogràfic amb xarrades, tallers i observacions i, a més, hi haurà una solta de tortuga de la Fundació Oceanogràfic.A més de les activitats referides en el programa temàtic, els participants podran adquirir de la mà dels responsables del vaixell coneixements de navegació a vela, com ara la nomenclatura nàutica, nocions bàsiques d'astronomia, història i teoria de la navegació a vela, i fins i tot participar en guàrdies i maniobres d'hissat de veles.

El Pla Reactiva Catarroja, el programa d'impuls econòmic local per a les pimes, microempreses i persones autònomes posat en marxa per l'Ajuntament de Catarroja, encara la Fase 2 de la seua injecció econòmica. Aquesta segona fase del programa té un triple objectiu: foment de noves activitats, consolidació i modernització de l'establiment comercial i, finalment, un pla d'ajudes al foment i l'estabilització de l'ocupació.

 

“Des del primer moment en què la crisi per la COVID va esclatar, des de l'ajuntament començarem a treballar per a intentar ajudar a totes les pimes i persones autònomes i emprenedores que anaven a veure minorada la seua activitat durant aquest període. Ara en aquesta segona fase volem que la maquinària seguisca i que aquests nous projectes o els que necessiten algun tipus de modernització no paren i puguen tindre el suport econòmic de l'administració municipal”, explica Lourdes Rodríguez, regidora d'impuls econòmic.

 

Els tràmits per a poder beneficiar-se de la injecció econòmica d'aquesta segona fase ja estan disponibles en la web municipal i podran presentar-se el dia després de la seua publicació en el BOP. Es tracta d'una injecció econòmica prevista de més de 400.000 euros, amb la qual es pretén oferir una aportació econòmica per a reactivar l'economia local.

 

Paral·lel a aquest l'Ajuntament ha presentat un programa d'ajudes concret per al Mercat Municipal. Un pla d'ajudes per a l'obertura de nous establiments i, també per a la modernització o reforma de les parades. En tots dos casos, des de l'ajuntament s'ha posat al servei de la ciutadania que vulga presentar-se a aquesta segona Fase del Pla Reactiva el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. perquè puguen plantejar tots els seus dubtes en la presentació de la documentació.

 

Finalment, la primera fase del Pla Reactiva, destinat a pimes i persones autònomes, ha finalitzat amb l'adjudicació de 222.000 euros a les 415 sol·licituds que s'han presentat, de les quals, el 90% s'han pagat ja, en menys d'un mes, quedant per resoldre els casos en els quals faltava completar documentació. D'aquesta manera es demostra el gran esforç econòmic que s'ha realitzat des del Consistori per a donar una resposta ràpida en aquesta situació.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Les ajudes econòmiques es reparteixen entre material per a alumnes i alumnes de primària, beques d'excel·lència de Batxiller i Secundària i ajudes en guarderia. També s'ha sol·licitat a la Gva l'ampliació de l'ajuda escolar a l'alumnat de secundària.  

 

L'Ajuntament de Massamagrell ha realitzat una sèrie d'inversions amb un total de 60.000 euros en ajudes econòmiques per al pròxim curs que es divideixen entre 29.000 euros per a material escolar per a primària i secundària, 3000 euros per a beques d'excel·lència de Batxiller, altres 3.000 euros de beques d'excel·lència de secundària i 25.000 euros d'ajudes per a xiquets i xiquetes de centres infantils.  

 

L'alcalde de Massamagrell, Paco Gomez, ha declarat que, “encara que ara no es vaig parar de parlar de la pandèmia, no podem deixar de costat qüestiones tan importants com aquestes. Continuarem apostant per l'educació i aquestes ajudes.” En primer lloc, s'aprova la concessió d'ajudes al material escolar per a l'alumnat d'Educació Primària del curs 2020/21. Es tracta d'una ajuda de 60 euros a justificar en material escolar. L'Ajuntament continua tramitant la concessió de les ajudes de material escolar per a alumnat de secundària, que eixiran més endavant. “Malgrat les poques competències que tenim en educació, des de la regidoria estem demanant-li delegacions constants a Conselleria perquè ens deixe tramitar ajudes com aquesta per a fer costat a l'alumnat de Massamagrell” ha explicat Araceli Munera, Regidora d'educació.  

 

En segon lloc, s'aprova la convocatòria per a la concessió d'ajudes a l'excel·lència en l'estudi per a estudiants que obtinguen el títol de Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà o Superior durant el curs 2019/20. Es tracta de 10 beques a l'excel·lència per a aquells alumnes i alumnes amb més de 8 punts de mitjana, amb un total de 300 euros. A més, aquestes ajudes, comptaren amb un acte al final de curs on se'ls premiaria i se'ls entregarà un diploma. També s'aprova la concessió d'ajudes a l'excel·lència en l'estudi per a estudiants que obtinguen el títol d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) durant el curs 2019/20. També està dotada amb 10 beques a l'excel·lència per a aquells alumnes i alumnes amb més de 8 punts de mitjana amb un total de 300 euros.  

 

Igual que per als altres alumnes i alumnes, se'ls farà un acte institucional de reconeixement. L'última de les convocatòries obertes és la concessió d'ajudes econòmiques en concepte d'escolarització a la població infantil de 2 a 3 anys empadronada a Massamagrell i que assistisca a escoles infantils privades autoritzades per al curs 2020/21. Durant aquest curs s'augmenta la quantia d'aquestes, passant de 30 euros a 40 euros al mes, per a la població infantil que assistisca a guarderies.   

 

Totes aquestes ajudes van ser aprovades per unanimitat en l'últim ple ordinari abans de l'estiu.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Pàgina 1 de 1704