Massanassa aprova un pressupost de 9 milions d'euros

Dilluns, 30 Desembre 2019 13:24 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 278 vegades

L'Ajuntament de Massanassa va aprovar, en la seua última sessió plenària, el Pressupost per al 2020, que ascendeix a 9.100.000 euros, a pesar que es contempla menys ingressos per impostos. Així les coses, els ingressos per impostos directes i taxes es mantenen mentre que augmenten els ingressos patrimonials i les transferències corrents.

 

Segons explica l'alcalde, Paco Comes Monmemeu, "es tracta d'un Pressupost social on a més de les inversions en infraestructures cal destacar la inversió en qualitat de vida, sobretot en l'apartat de Benestar Social, Cultura, Joventut i Esports".

 

Quant a les inversions, s'ha continuat amb la previsió de licitació del contracte de neteja viària i recollida de residus urbans, en el qual en llaures a millorar el servei actual es preveu un increment de les prestacions per a aconseguir una major quota mediambiental. També en aquest pressupost s'ha inclòs en aquest capítol la despesa més gran derivada de la implantació de l'administració electrònica, que va implantar-se a partir de gener.

 

En l'apartat de Benestar Social, a més de continuar amb els programes de "escola d'estiu, de *pasqua i d'hivern", per a facilitar la conciliació familiar; el programa d'intervenció psicoeducativa social del menor, o la Fira Educativa que permet promocionar les diverses activitats educatives del municipi, s'incorpora una partida per a la realització d'activitats de prevenció i inserció social, a més d'augmentar la partida destinada a activitats culturals i programació de l'Auditori Municipal Salvador Seguí, amb un impuls al Programa de "Música i Festa", amb la contractació d'artistes de rellevància internacional.

 

En els últims anys s'ha produït un important increment de les activitats de l'Àrea de Joventut, i en 2020 es continuarà fomentant aquesta àrea. En l'àrea d'esport, es pretén continuar realitzant múltiples activitats esportives prestades directament per l'Ajuntament, i fins i tot, en la mesura que siga possible, ampliar la diversitat d'aquestes.

 

Així mateix, ressaltar l'aprovació de bases per a la concessió de noves ajudes, respecte de les quals s'havien donat tradicionalment. Així per exemple, s'han aprovat ajudes addicionals per a cobrir la despesa de menors en situació de vulnerabilitat social o exclusió social, en el menjador de les guarderies, o la concessió d'ajudes que faciliten l'accés a menors a activitats d'oci, esportives i formatives del municipi. D'altra banda, seguiran les ajudes al foment de l'ocupació, tant per a autònoms i aturats, com a ajudes per a les empreses que contracten a aturats de Massanassa.

 

Des del 2010, l'Ajuntament de Massanassa no ha formalitzat cap operació d'endeutament, amb l'estalvi que això suposa en concepte d'interessos. Així mateix, en 2014 es va procedir a la cancel·lació anticipada de tots els préstecs concertats amb entitats de crèdit, sent dels pocs Ajuntaments d'Espanya que no té endeutament amb entitats de crèdit, la qual cosa posa de manifest, una vegada més, l'excel·lent gestió econòmica duta a terme.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dilluns, 30 Desembre 2019 13:26

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.