Massanassa atén més de 2.000 telefonades durant la pandèmia

Dilluns, 01 Juny 2020 12:24 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 104 vegades

L'Ajuntament de Massanassa, a través del departament de Benestar Social, ha atés durant el confinament més de 2.000 telefonades relacionades amb els serveis i ajudes oferits des d'aquest servei municipal.

 

Respecte a l'assessorament psicològic telefònic s'han realitzat 34 intervencions amb persones del municipi que han sol·licitat atenció, principalment per control d'ansietat, acompanyament en la soledat, elaboració de duel i pautes per a afrontar la situació de confinament.

 

Segons explica l'alcalde Paco Comes Monmeneu "des del departament de Benestar Social hem intentat cobrir totes les necessitats dels nostres veïns i veïnes, des del servei de compres per a les persones amb dificultats, fins a les ajudes econòmiques per la situació provocada per la pandèmia".

 

En aquest sentit, s'han tramitat des de Benestar Social 121 prestacions econòmiques amb una quantia global de 46.408,97 euros. També des de l'inici de l'estat d'alarma s'han realitzat 51 serveis de compra, 23 de medicaments i 39 d'aliments.

 

Finalment, s'ha mantingut el servei d'urgència integral per a víctimes de la violència de gènere durant les 24 hores, amb una psicòloga, una assessora jurídica i una treballadora social.

 

A més des de l'Ajuntament s'ha realitzat una campanya de sensibilització i suport a les víctimes de la violència de gènere amb la implicació de tots els serveis municipals, associacions locals, Centre de Salut de Massanassa i les farmàcies de la localitat, que s'ha materialitzat en un vídeo informatiu i de sensibilització.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dilluns, 01 Juny 2020 12:25

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.