Massanassa treballa en la creació del Consell de Comerç i Economia Local

Divendres, 23 abril 2021 11:24 Escrit per  Publicat en Massanassa-VAL Vist 104 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa, a través de la seua Agència de Desenvolupament Local i Innovació, que passa a denominar-se Reforça Massanassa, té en marxa diferents iniciatives per a potenciar el comerç local i promocionar els establiments de la localitat.

 

Al costat de les ajudes Reforça Massanassa que l'ajuntament ha destinat a persones autònomes i xicotets empresaris de la localitat per a fer front a la situació pandèmica, s'uneixen ara les ajudes Parèntesi, amb 55 ajudes en estat de concessió amb un total de 123.632,21 euros, els que suposa una mitjana de 2.247,86 euros per beneficiari i amb predomini de l'hostaleria sobre amb un 70,91% de les ajudes.

 

Amb tot, com destaca l'alcalde de Massanassa, Paco Comes, “a més de les ajudes treballem per a promocionar el nostre comerç local i la nostra hostaleria, perquè a més d'una activitat econòmica, forma part de l'essència del nostre poble: els forns i les botigues de proximitat són a més un model que volem impulsar, amb una varietat de restauració per a convertir-nos en un atractiu gastronòmic”.

 

Per aquest motiu, es crearà el Consell de Comerç i Economia Local amb l'objectiu de fomentar la participació d'empreses i agents rellevants del territori en les polítiques públiques de l'ajuntament. El mes vinent de maig s'iniciarà una campanya de difusió i consens sobre el projecte i posteriorment es posaran en marxa diferents accions de promoció i dinamització comercial amb un impacte directe en el comerç de Massanassa.

 

Entre les campanyes ja en marxa per a potenciar el comerç, el Xec Bebé és una d'elles. El Xec-bebé, en realitat les targetes bancàries que contenen 400 euros per a realitzar compres en els comerços de menys de 400 metres quadrats de la localitat, amb una caducitat d'un any, i poden sol·licitar-la totes les famílies que tinguen o adopten un bebé que almenys un dels cònjuges estiga empadronat en el municipi com a mínim un any continuat, que el nounat estiga inscrit també en el registre municipal. Aquesta campanya té un impacte directe en el teixit comercial i té molt bon acolliment, tant per part de les famílies com del comerç local.

 

Una altra de les campanyes és la galeria empresarial del municipi de manera virtual. L'objectiu d'aquesta galeria comercial és crear sinergies entre les empreses i persones autònomes de Massanassa amb l'Agència de Desenvolupament Local, a més de promocionar el comerç local i les empreses de serveis del municipi per a incentivar les compres de proximitat i crear un canal de comunicació directa entre l'Agència de Desenvolupament Local i el teixit comercial que podrà rebre informació directa de cursos, convocatòries i ajudes.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Divendres, 23 abril 2021 11:25