Paiporta baixa de 400 a -3 dies el seu període mitjà de pagament a proveïdors

Divendres, 02 Febrer 2018 14:11 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 673 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paiporta ha tancat l'any 2017 amb un període mitjà de pagament a proveïdors negatiu. És a dir, el consistori paiportí paga a les empreses i els serveis que contracta en menys de 30 dies, que és el moment a partir del qual comença a comptar aquesta magnitud. L'indicador, posat en marxa al 2012 pel Ministeri d'Hisenda per a calibrar la capacitat de les entitats locals per a complir els seus compromisos amb proveïdors externs, serveix per a valorar la solvència econòmica dels ajuntaments.

L'evolució de Paiporta en aquesta magnitud ha sigut espectacular en els últims anys. Segons dades facilitades pel departament de Tresoreria de l'Ajuntament, Paiporta va arribar al récord de 400 dies l'any 2012, just a l'inici de la segona legislatura del Partit Popular. Açò vol dir que una empresa que treballara per a l'Ajuntament havia d'esperar quasi un any i mig per a cobrar. Actualment, després del canvi de govern produït al 2015, les empreses cobren de mitja als 27 dies d'haver realitzat el treball.

Aquesta millora en una magnitud que és fonamental per a testar la capacitat de gestió, el bon funcionament intern i la solvència econòmica de qualsevol consistori, i de la qual depén, per llei, la capacitat per a fer inversions amb el remanent positiu de tresoreria, es combina amb altres bones xifres que s'han conegut recentment: L'Ajuntament de Paiporta va cancel·lar a finals de 2017 tot el seu deute amb els bancs, un deute que el Partit Popular va elevar fins als 11,6 milions l'any 2011. A més, el consistori va aprovar la realització d'inversions per valor d'1,8 milions d'euros el passat mes de juliol, actuacions que ja s'estan portant a terme.

Dins d'aquestes inversions, actualment s'està creant la connexió del carril bici entre ambdues vores del barranc, a través del Pont Nou, i acaba de començar la construcció de la nova pista de patinatge, al final del Carrer Jaume I. Hi ha també en marxa un projecte per a convertir la piscina municipal en una piscina lúdica, on el consistori invertirà pràcticament 400.000 euros.

"Aquest es un exemple més del que passa quan el diners es gestionen de manera responsable, pensant en el bé comú i no en l'interés personal”, ha afirmat la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, que ha subratllat com “en dos anys i mig hem aconseguit sanejar l'Ajuntament i posar ordre en els comptes municipals”.

Per a la titular d'Hisenda, “els governs del PP foren nefastos per a les arques de l'Ajuntament de Paiporta”, ja que “després de la primera legislatura de Vicente Ibor, es va arribar a quasi 12 milions d'euros de deute, i a pagar a 400 dies als proveïdors. Afortunadament ara som un dels pobles millor gestionats, com demostren les dades", ha conclòs Jiménez.

 

Informa Nou Horta. Paiporta