Els IES La Sènia i Andreu Alfaro i el Museu de la Rajoleria de Paiporta col·laboren en el mural per a commemorar el 70 aniversari de la Carta dels Drets Humans

Dilluns, 05 Novembre 2018 10:36 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 167 vegades

El Museu de la Rajoleria de Paiporta i alumnat dels IES La Sènia i Andreu Alfaro han col·laborat en l'elaboració de murals amb motiu del 70 aniversari de la Carta dels Drets Humans. La proposta ha implicat diferents museus relacionats amb la ceràmica, com són els d'Onda, l'Alcora, Manises, Castelló, Paterna, Benetússer, Agost, València i Potries.

D'acord amb la inspiració del projecte, cadascun dels museus havia de contactar amb comunitats educatives potencialment interessades en aquesta commemoració, i en la realització d'una part d'un metre quadrat del mural conjunt, i que havia de reflectir els articles de la Carta dels Drets Humans assignats a cada museu. En el cas de Paiporta, els articles adjudicats eren el 25, 26 i 27, relacionats amb el dret a un nivell de vida adequat, a l'educació, i a prendre part lliurement en la vida cultural de les comunitats.

En l'execució del projecte han col·laborat també el regidor de Cultura, Alberto Torralba, i el d'Educació, Toni Torreño, així com el cos docent i directiu dels instituts La Sènia i Andreu Alfaro, junt a la direcció tècnica del Museu de la Rajoleria.

D'aquesta manera, l'alumnat dels instituts paiportins es va desplaçar al Museu de la Rajoleria recentment per a plasmar en rajola la seua part del mural, amb un esbós producte d'un procés de 'design thinking'. Posteriorment, els 10 murals realitzats pels museus s'instal·laran a la seu de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Els objectius d'aquesta activitat són impulsar la reflexió en l'alumnat sobre els valors que destaca la Carta dels Drets Humans per tal de desenvolupar el pensament crític, donar suport al professorat per a la planificació i avaluació de la competència social i cívica a partir dels valors que promou dita Carta, preparar els i les joves per a l'exercici de la ciutadania democràtica, la solidaritat i la tolerància entre les persones i els pobles, propociar que l'alumnat siga protagonista del seu propi aprenentatge, fer bon ús de les tecnologies plàstiques i adquirir coneixements a través de metodologies actives i creatives.

Enguany se celebren 70 anys de la Declaració dels Drets Humans que va proclamar l'Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948. L'objectiu d'aquesta declaració és aconseguir un ideal comú entre tots els pobles i les nacions amb la finalitat que les persones i òrgans de la societat tinguen aquesta Declaració sempre present a l'esperit, s'esforcen a promoure el respecte d'aquests drets i d'aquestes llibertats mitjançant l'ensenyament i l'educació, i asseguren, amb mesures progressives d'ordre nacional i internacional, llur reconeixement i aplicació universal i efectiva.

La finalitat d’aquesta proposta de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i els museus relacionats amb la ceràmica és apropar a l'alumnat i al professorat el coneixement i el valor dels 30 articles de la Carta dels Drets Humans.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.