Paiporta reprén el Voluntariat Pel Valencià i manté el Pla de Formació Lingüística del funcionariat

Dimecres, 04 Desembre 2019 15:53 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 131 vegades

L'Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta reprén el programa de Voluntariat Pel Valencià, que es porta a terme gràcies al conveni subscrit entre el consistori i Escola Valenciana. Aquest programa posa en contacte persones voluntàries amb aquelles que estan interessades en parlar valencià, amb el plantejament de reunir-se una hora a la setmana durant 10 setmanes. A través de la conversa en el context que cada parella lingüística decidisca, la persona aprenent pot anar polint el seu domini del valencià.

 

Totes aquelles persones interessades a formar part del voluntariat, tant aprenentes com futures parlants, es poden dirigir a AVIVA a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o bé telefonant al 963971222, en l'extensió 308.

 

Per a donar a conéixer aquesta nova edició del Voluntariat Pel Valencià, AVIVA Paiporta repartirà diferents models de cartells amb el lema 'Et trobem parella' per escoles i instituts, comerços i dependències municipals. El voluntariat és una forma ràpida, senzilla i gratuïta d'acostar-se per primera vegada al valencià, o bé de perfeccionar el domini en la comunicació oral.

 

“Des de l'Ajuntament volem que l'ús del valencià es mantinga i s'extenga pel poble, que totes aquelles persones que desitgen o necessiten aprendre'l, ho tinguen fàcil, i el voluntariat és un model d'èxit per tal d'augmentar la fluidesa en la comunicació parlada”, ha afirmat l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín. “La nostra llengua -ha afegit- és un tresor que hem de cuidar, estimar i promoure, i nosaltres, com a administració pública, tenim la responsabilitat d'evitar que es perda”.

 

Pla de formació lingüística

D'altra banda, l'Ajuntament de Paiporta manté el Pla de Formació Lingüística, que té com a objectiu augmentar les competències per a l'ús del valencià del funcionariat. Així, enguany s'han constituït quatre grups, dels nivells B1, B2, C1 i C2, amb un total de 32 persones inscrites. Les classes s'imparteixen dins de l'horari laboral, per tal de facilitar-ne l'accés. La formació va enfocada a obtindre les certificacions oficials en les diferents proves.

 

“Considerem que és fonamental que l'administració pública parle i entenga el valencià, i és per això que hem apostat des de la passada legislatura per capacitar el funcionariat amb classes que faciliten l'obtenció de certificacions oficials, i que garantisquen una atenció bilingüe que ajude a promocionar la llengua i a acostar l'administració a la ciutadania, independentment de l'idioma que parle”, ha comentat l'alcaldessa, Isabel Martín.

 

Des de que es va iniciar el programa al 2015, s'han apuntat als diferents nivells més de 250 persones, tot i que algunes han anat avançant dels nivells més accessibles fins als més avançats. Desenes de treballadores i treballadors de l'Ajuntament han obtingut certificacions oficials de tots els nivells de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.