La gala del 25 aniversari de Protecció Civil reconeix la labor dels seus membres més destacats

Dijous, 05 Desembre 2019 14:20 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 265 vegades

L’Auditori Municipal de Paiporta acollia en la vesprada de dimecres la gala commemorativa del 25 aniversari de Protecció Civil Paiporta.  L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d’ Interior, Vicent Císcar, així com representants de la corporació municipal local, altres ajuntaments de la comarca, Policia Local i membres de Protecció Civil d’altres municipis com Alcàsser o Benetússer.

 

L’agrupació de voluntaris de Protecció Civil de Paiporta naixia l’any 1994 amb les funcions principals de previsió, planificació, acció i protecció física de persones, béns i medi ambient.

 

Al llarg d’aquests 25 anys el voluntariat ha estat la força d’acció principal de Protecció Civil, al servei de la ciutadania de Paiporta i en l’ajuda a forces i cossos de seguretat de l’Estat en el correcte desenvolupament d’esdeveniments festius, esportius, culturals o religiosos organitzats a la població. A més, Protecció Civil realitza un treball diari silenciós però molt necessari: s’encarreguen de l’acompanyament i atenció a persones majors i gent amb mobilitat reduïda i proporcionen cuidats i assistència sanitària bàsica al grup de jubilats de Paiporta. També es desplacen a altres localitats limítrofes per a col·laborar en el desplegament de dispositius quan se’ls requereix.

 

En paraules del regidor d’Interior, “l’agrupació de Protecció Civil de Paiporta suma més de 250.000 hores de voluntariat altruista que són les que donen sentit a aquesta agrupació. Sense la tasca desinteressada que realitza el conjunt del voluntariat, la seua dedicació i entrega aquests 25 anys no haurien sigut una realitat”.

 

L’alcaldessa de Paiporta, per la seua banda, va destacar “el gran exemple i model a seguir que sou el conjunt de persones que formeu Protecció Civil, les que fóreu part, així com les que vindran. Representeu tota una sèrie de valors, una entrega i un sentit de comunitat dels quals ens podem sentir molt orgullosos com a poble”. 

 

L’acte va ser l’ocasió per a fer un reconeixement en forma de diploma al conjunt de voluntaris i voluntàries actualment en actiu, així com per a l’entrega de plaques i medalles per temps de dedicació i treball. També es va reconéixer el servei i gran labor del centre de salut de Paiporta i de la Policia Local. Finalment, es va dedicar una menció especial a Fulgencio Torres, antic cap de Policia Local de Paiporta, per la seua gran col·laboració amb l’agrupació com un dels seus principals impulsors.

 

Com a part de la celebració d'aquests 25 anys de vida, Protecció Civil realitzarà diverses accions i activitats al llarg de la setmana, com la campanya de captació que es durà a terme per les diferents places de Paiporta per a ampliar amb nou voluntariat les places del grup.

 

Informa Nou Horta. Paiporta