La Secretària d’Igualtat del PSPV acosta a l’agrupació municipal de Paiporta l’agenda feminista socialista amb motiu del 8M

Dimecres, 26 Febrer 2020 15:21 Escrit per  PSPV-PSOE Paiporta Publicat en Paiporta-VAL Vist 215 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Agrupació Municipal Socialista ha rebut la visita de Rosa Peris, secretària d’Igualtat del PSPV-PSOE. Peris ha sigut l’encarregada de reprendre els tradicionals sopars amb xarrada que organitza mensualment l’agrupació municipal. “Amb els diferents processos electorals, més el període de formació del nou govern municipal ha sigut difícil trobar una data per recuperar aquestes xarrades, però no hem pogut trobar una millor ponent ni un moment més significatiu que el que representa el 8M”, explicava la portaveu socialista i vicealcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, acompanyada en la taula de debat per la secretària d’Igualtat del PSPS-PSOE de Paiporta, Maria Jesús López.

 

La secretària socialista d'Igualtat, convidada a aquesta xarrada coincidint amb el marc del Dia de la Dona, recordava al seu discurs que ha sigut el Partit Socialista qui ha encapçalat des dels primers temps la visibilització de la dona i la lluita pels seus drets. "Aquest moviment s'està replicant en tot el món, és global, però sobretot és el moviment de les dones i l'hem encapçalat els socialistes", matisava. 

 

L'agenda feminista, junt amb l'agenda verda, és un dels eixos centrals de les polítiques socialistes, i per això la secretària d'Igualtat del PSPV valorava el fet que moltes de les dones socialistes són líders i vénen del moviment feminista. "Elles són les que han fet eixa agenda", ha afegit.

 

Entre les reivindicacions que, malgrat que no són noves, cobren especial força amb el 8M es troba la lluita contra la violència masclista, encara massa present a la nostra societat, o la igualtat salarial. “Encara estem a mig camí, per això hem de continuar lluitant”, afirma Peris.

 

Respecte la violència masclista, la diputada socialista a les Corts Valencianes ha elogiat la Llei de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, així com el pacte d'Estat signat entre tots els partits polítics amb representació parlamentària. "Aquest pacte ha dotat amb recursos econòmics, 1.000 milions d'euros, i socials les accions i polítiques públiques per prevenir, evitar i actuar en cas d'agressió masclista. També ho hem fet a través de les polítiques educatives", manifestava Peris, recordant que va ser el mateix Partit Socialista qui va impulsar aquesta llei. 

 

En aquest sentit, Peris ha lamentat "la irrupció en l'espai polític actual de forces d'extrema dreta, representades en la figura de Vox, que han trencat aquest acord social. Llancen missatges d'odi, criminalitzant la immigració, i desmunten la ideologia de gènere, però aquesta batalla la anem a guanyar".

 

Una altra de les temàtiques més polèmiques que la socialista va abordar en aquesta trobada va ser la "propietat" del cos de les dones, qüestió que obri el debat sobre la prostitució o la maternitat subrogada, a les que el Partit Socialista s’oposa.

 

Per finalitzar la seua intervenció, Peris celebrava que siguen les dones més joves les que estan encapçalant i liderant les manifestacions al carrer i la visibilització femenina per la igualtat. "Les dones ens estan demandant que cuidem dels seus drets i ho recompensen votant-nos massivament perquè se senten representades per aquestes sigles".

 

Informa Nou Horta. Paiporta