L'Ajuntament de Paiporta reforça la tasca de Creu Roja amb les famílies en situació de vulnerabilitat

Dimarts, 24 Març 2020 14:31 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 89 vegades

L'Ajuntament de Paiporta ha decidit reforçar la col·laboració amb Creu Roja en la seua campanya de xecs destinats a l’alimentació de famílies en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és garantir la continuïtat en el seu programa d’ajuda a aquestes, que tindran un xec carregat amb una assignació setmanal per a alimentació i productes higiènics que podran fer efectiu a una cadena de supermercats amb dos establiments a Paiporta.

 

El govern municipal posa a disposició d'aquesta entitat sense ànim de lucre recursos econòmics que es poden veure ampliats en funció de l’evolució de l’alerta sanitària provocada pel coronavirus Covid-19.

 

L’Ajuntament pren aquesta mesura en resposta a les demandes dels responsables de l’entitat, amb els quals s’han mantingut trobades i contactes des del primer moment en què es va decretar l’estat d’alarma i el confinament general de la població, donat que aquesta crisi s'ha traduït en multitud d’acomiadaments i dificultats econòmiques que impacten de manera més notable en les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

 

A més d’aquesta iniciativa de Creu Roja i l’Ajuntament de Paiporta, el consistori recorda que la Conselleria d’Educació ha posat en marxa les beques menjador, un recurs essencial per a xiquets i xiquetes d’entorns vulnerables, perquè no els falte menjar cada dia.

 

Els vals-beca menjador consisteixen en un val per xiquet o xiqueta que permet a les famílies valencianes que reben el 100% de la beca menjador adquirir aliments de forma gratuïta als establiments de les cadenes Consum i Charter.

 

Durant els pròxims dies, les famílies que tenen el 100% de la beca menjador el rebran directament, sense necessitat de cap tipus de desplaçament. Té un valor de 60€ i és equivalent als primers 15 dies sense classes presencials per a cada alumne i alumna. Tot això sumat, garanteix l'alimentació de les famílies en situació de vulnerabilitat de Paiporta.

 

Per últim, l’Ajuntament recorda que, tot i que les seues dependències estan tancades, ha habilitat dos telèfons d’atenció del departament de Benestar Social, que atendran i resoldran tots aquells dubtes que tinga la ciutadania, a més d’oferir assessorament psicològic, peticions d’ajudes o avisos sobre persones amb dificultats o que estiguen soles i necessiten ajuda. Els números són 610568613 i 610557425. L’horari d’atenció és de 9.00 a 14.00 hores.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.