L’Oficina Única condiciona les seues instal·lacions per a reprendre l’atenció presencial a la ciutadania de Paiporta

Dimecres, 20 Mai 2020 16:31 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 154 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Una volta assolida la fase 1 de desconfinament en tota la Comunitat Valenciana, i en previsió d’una propera normalització de l’atenció presencial, l’Oficina Única prepara ja l’obertura de les seues portes i la represa de l’atenció presencial a la ciutadania amb la implantació de noves mesures i garanties de seguretat sanitària.

 

Amb aquest objectiu, per a la seua reobertura al públic l’Oficina Única comptarà en cadascuna de les taules d’atenció personalitzada amb mampares protectores de metacrilat. També s’ha instal·lat un tercer monitor per taula que permetrà a la persona usuària estar al corrent del tràmit que està realitzant. A més, es limitarà l’atenció a una persona usuària per taula, sense acompanyants excepte per a persones majors, dependents o altres casos justificats. Els nous escàners, que agilitzarà la tasca dels treballadors i reduirà el temps d’espera, completen les millores incorporades.

 

“Tenim una Oficina Única molt moderna, possiblement capdavantera a la comarca. Sempre hem cuidat molt la millora i actualització dels nostres equips, serveis i instal·lacions, com per exemple la implantació de l’administració electrònica, i ara més que mai anem a tornar a demostrar-ho, donant les màximes garanties sanitàries tant al nostre personal com a la població que acudisca a l’Única”, ha manifestat la regidora d’Atenció Ciutadana, María José López.

 

Les mesures sanitàries i higièniques de l’Única es completen amb la reducció de l’aforament de les instal·lacions, la separació entre seients d’espera o dispensadors de gel hidroalcohòlic. A més, per a evitar al màxim la concentració de persones en el mateix espai, la regidora també ha volgut recordar a la població la necessitat de demanar cita prèvia per tal de realitzar qualsevol tipus de tràmit presencial.

 

“De moment continuem limitant i restringit els tràmits que es realitzen presencialment a l’Ajuntament, però en tot cas no s’atendrà a cap persona sense cita. Hem de començar a conscienciar-nos que a partir d’ara, i fins a nova ordre, l’atenció en Única funcionarà d’aquesta manera”, ha matisat la regidora. La sol·licitud de cita prèvia es pot realitzar a través de la pàgina web municipal, a l’enllaç https://paiporta.es/cita-previa.

 

Més de 5.000 telefonades com a part de l’atenció a distància durant l’estat d’alarma

 Malgrat la declaració de l’estat d’alerta sanitària pel coronavirus Covid-19 l’activitat i l’atenció a la ciutadania no s’ha detingut a l’Oficina Única.

 

Encara que amb limitacions, quant a l’atenció presencial i amb un recolzament dels tràmits en línia, el personal tècnic de l’Única ha atés en els últims 30 dies més de 5.000 cridades telefòniques, amb una mitjana diària d’unes 170 telefonades. El motiu de les cridades ha anat canviant segons l'evolució de l’estat d'alarma i dels terminis administratius, així com de la publicitat institucional efectuada.

 

Mentre que en un primer moment feien referència a qüestions relacionades amb la sol·licitud de documentació i telèfons de contacte per tramitar ERTEs, el centre de salut o l’obtenció de certificat digital o Cl@ve per a fer tràmits en línia a través d’altres administracions, posteriorment ha centrat l’interés de la ciutadania el pagament de l'impost de circulació, l'anunci de modificació del calendari fiscal, paralització de processos selectius, mudances, ajudes de lloguer, padró, mascaretes, escolarització, ajudes municipals a autònoms o consultes sobre benestar social, entre d’altres.

 

A més, l’atenció a les consultes a través del correu electrònic de l’Única també s’ha incrementat molt, superant els 1.100 correus rebuts. Entre altres tràmits realitzats destaca l’emissió de més de 600 certificats digitals, 90 peticions en línia de certificats d’empadronament i altres 170 per mail, així com els més de 1.100 registres d’entrada.

 

“Podem estar molt satisfets del servei i atenció a la ciutadania de Paiporta donada l’excepcionalitat de la situació que patim. Tot el personal s’ha mostrat col·laboratiu i ha donat les màximes facilitats per teletreballar amb pràctica normalitat”, ha conclòs López.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Modificat el Dimecres, 20 Mai 2020 16:32