Comencen els tallers per a l'envelliment actiu de Paiporta amb totes les mesures de seguretat

Dilluns, 19 Octubre 2020 16:42 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 143 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria de Benestar Social ha posat en marxa els últims dies els tallers per a l'envelliment actiu, les activitats pensades per a la socialització i la promoció de l'activitat física i mental de les persones majors de Paiporta.


Enguany, i degut a la situació d'alerta sanitària pel coronavirus Covid-19, s'han pres totes les mesures de seguretat per a impedir contagis de la malaltia i s'ha fet un esforç extra per mantindre una programació que acull a centenars d'homes i dones del poble, que poden trobar-se amb amics i amigues al mateix temps que es mantenen actives.


Entre l'oferta d'aquest programa gratuït s'han mantingut els tallers d'informàtica, art-teràpia, ioga i memòria, mentre que el ball s'ha suspés temporalment, ja que s'ha considerat que és una activitat incompatible amb el manteniment de les distàncies de seguretat entre persones.


Per a garantir la seguretat, a més, s'han implementat les mesures necessàries que marquen les autoritats sanitàries, com són l'ús de líquid desinfectant de mans, l'obligatorietat de les mascaretes i la presa de temperatura a totes les persones que assistisquen als tallers. Així mateix, l'empresa pública de serveis ESPAI ha incrementat també el ritme de neteja de les instal·lacions, per a que les aules i espais que s'utilitzen queden desinfectats després de cada ús.


A més, s'han redimensionat els grups per a rebaixar la ràtio i s'han incrementat les seus de les activitats per a fer possible el manteniment de la distància, amb tallers que ara es porten a terme a l'espai Paiporta Conviu, l'aula multiusos del mercat municipal i el Centre de Formació Ocupacional.


Quant al número de persones inscrites, per motius de seguretat s'han mantingut els grups de persones que participaven en la passada edició dels tallers per a l'envelliment actiu, i que continuaren amb les activitats en línia després de la declaració d'estat d'alarma. La Regidoria de Benestar Social té previst estudiar la possibilitat d'ampliar la inscripció al mes de febrer de 2021.

 

Informa Nou Horta. Paiporta