Paiporta aconsegueix 227.000 euros del fons ECOVID de Labora per a contractar 18 persones

Dimarts, 20 Octubre 2020 13:37 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 102 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paiporta ha aconseguit 227.456,62 euros del fons ECOVID, habilitat per Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per a mitigar l'impacte de la crisi sanitària causada pel coronavirus sobre el mercat de treball. La Generalitat Valenciana ha destinat un total de 29,9 milions d'euros a aquest programa de subvencions, que comparteix amb els ajuntaments.


En el cas de Paiporta, gràcies a les gestions de la Regidoria d'Economia, Ocupació i Comerç, arribaran 227.000 euros, que permetran la contractació de 18 persones per a reforçar diferents àrees municipals durant sis mesos. La major part dels nous treballadors i treballadores, al voltant de 12, reforçaran els serveis de l'empresa pública ESPAI, tot i que la xifra encara està per definir.


Les noves necessitats de neteja i desinfecció de dependències municipals, carrers, places i parcs fan necessari el reforç d'aquest servei, tot i que altres àrees també es podrien vore beneficiades per la incorporació de més personal.


Els requisits per a accedir a aquestes contractacions són tindre, almenys, 30 anys, figurar com a inscrit o inscrita com a demandant d'ocupació en Labora des de la declaració de l'estat d'alarma el passat mes de març i, de manera preferent, haver-se quedat en situació de desocupació durant el període de pandèmia. L'ajuntament informarà en breu dels perfils professionals que s'inclouran en l'oferta i el procediment per a optar als llocs de treball.


L'objectiu de la línia de subvencions encetada per Labora és mantindre el nivell d'ocupabilitat de les persones afectades per la situació econòmica derivada de la crisi sanitària, per a que estiguen en la millor disposició possible per a reincorporar-se al mercat laboral quan la conjuntura millore.


Per a la regidora d'Economia, Ocupació i Comerç de Paiporta, Beatriz Jiménez, "és fonamental incentivar la contractació de persones afectades per la difícil situació econòmica actual", i l'Ajuntament "estarà atent a qualsevol subvenció a ajuda que arribe des d'altres institucions, al mateix temps que prendrà iniciatives pròpies per pal·liar els efectes de la pandèmia sobre l'economia local", com han sigut les ajudes municipals per a treballadors i treballadores autònomes i xicotetes empreses, a les quals s'han destinat 350.000 euros, i que ja ha han començat a pagar-se.

 

Informa Nou Horta. Paiporta