L'Oficina Verda de Paiporta s'obri amb un taller participatiu sobre estalvi en la contractació i eficiència energètica

Divendres, 23 Octubre 2020 14:19 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 139 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta posa en marxa la nova Oficina Verda, un servei municipal gratuït d'atenció i informació sobre hàbits sostenibles en el consum d'energia. Amb l'objectiu de reduir el consum i l'import de la factura elèctrica, s'oferirà a aquelles persones interessades informació essencial sobre contractació i hàbits que permeten reduir l'escalfament global i combatre el canvi climàtic.


L'Oficina Verda de Paiporta s'estrenarà amb una sèrie de tallers participatius oberts a tota la ciutadania, el primer, programat per al pròxim dimecres, 28 d'octubre, sobre facturació de subministraments. L'activitat se celebrarà a l'Auditori Municipal a les 18.30 hores, amb aforament limitat. El taller es repetirà en les pròximes setmanes per a respectar les mesures de prevenció de contagis de coronavirus.


Més endavant, a principis de desembre, tindrà lloc altre taller, en aquest cas, sobre energia solar fotovoltaica i generació domèstica d'energies netes en general. Aquesta xarrada se centrarà especialment en els canvis d'ordenances que han entrat en vigor recentment a Paiporta per a incentivar la instal·lació de panells solars a domicilis i empreses.


L'Oficina Verda de Paiporta és, en paraules del regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, “un punt de referència per a aquelles persones que vulguen reduir el consum i les emissions i, al mateix temps, estalviar diners en la factura elèctrica, que està dissenyada per a complicar la vida als consumidors i consumidores”.


Val ha afegit que “el nou servei municipal ajudarà a reduir el consum i la despesa a tota la ciutadania, tant amb canvis en la contractació com amb instal·lació de renovables o en l'adquisició d'hàbits per a la sostenibilitat”.


Amb aquest nou servei públic i gratuït, l'Ajuntament vol contribuir a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle derivades del consum energètic de la ciutadania. El consistori ja ha pres decisions per a reduir les emissions fruit de l'activitat municipal, com són la conversió a energia solar fotovoltaica de diferents dependències o els canvis en les flotes de vehicles d'ESPAI i Policia Local, alineades amb el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PACES), al qual es va adherir a l'agost.


Però l'activitat de l'Ajuntament suposa únicament entre el 2 i el 3% de les emissions totals del municipi. L'Oficina Verda naix per a que la ciutadania paiportina acompanye en aquest procés de reducció d'emissions enfocat a frenar el canvi climàtic.


El PACES compromet al consistori a, abans de 2030, reduir les emissions un 40%, abastir-se com a mínim en un 27% de renovables i reduir en el mateix percentatge el seu consum energètic.

 

Informa Nou Horta. Paiporta