Paiporta crea noves ajudes per al transport de jove estudiant i l’escolarització en escoletes infantils

Dijous, 04 Febrer 2021 15:12 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 145 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Paiporta ha aprovat recentment els seus comptes per a 2021. Es tracta d’uns pressupostos molt ambiciosos que posen a la població paiportina al centre de les polítiques municipals.

 

Pel que respecta a l’àrea d’Educació, aquesta màxima es concreta en la creació de noves subvencions que pretenen ajudar a famílies i estudiantat a pal·liar les conseqüències econòmiques que està causant la Covid-19. Aquestes dues subvencions es concreten en 31.000 euros per a ajudes a l’escolarització en Centres d’Educació Infantil i 25.000 euros per a ajudes al transport de joves estudiants.

 

“La formació i l’educació és fonamental per al desenvolupament vital de xiquets, xiquetes i joves. És la ferramenta que fa ciutadania, forma en valors i construeix comunitat. Per això, volem donar als joves de Paiporta les majors garanties possibles i tota l’ajuda que estiga de la nostra mà perquè no hagen de fer concessions ni renúncies pel que fa a la seua formació”, ha manifestat el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez.

 

En el global del pressupost per a enguany en Educació, la dotació econòmica de l’àrea arribarà als 352.300 euros, el que representa un augment del 6% respecte als comptes del darrer any 2020. A més, a banda de les noves subvencions, als nous comptes destaquen les ajudes a Ampes i associacions d'alumnes, que es dupliquen i passen dels 1.000 euros als 2000 euros per entitat, i la subvenció a InterAmpa, que es quintuplica i arriba als 5.000 euros per tal de consolidar i impulsar la seua activitat després del seu primer any de vida.

 

Respecte als monitors i monitores contractats al començament d’aquest curs per reforçar la vigilància i control en les entrades i eixides dels centres escolars, com a part de les mesures preses des d’Educació per afrontar la Covid, es confirma la seua continuïtat en 2021 amb els nous comptes municipals.

 

Pel que fa a la inversió i reforçament de mesures i protocols contra la pandèmia als centres docents, el regidor d’Educació ha confirmat que “continuarem atenent les diferents contingències que vagen sorgint a conseqüència de la pandèmia, i seguirem escoltant les peticions i necessitats de la comunitat educativa i les famílies per fer-les front dins de les nostres possibilitats”, ha conclòs l’edil.

 

Informa Nou Horta. Paiporta