El Grup Municipal Socialista de Paiporta porta el transfuguisme al Ple amb una moció

Dimarts, 06 abril 2021 10:40 Escrit per  Grup Municipal Socialista de Paiporta Publicat en Paiporta-VAL Vist 80 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ple de l’Ajuntament de Paiporta, celebrat el passat dimecres, ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel Grup Municipal Socialista contra el transfuguisme.

 

La portaveu socialista i vicealcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, ha defensat una moció a través de la qual l’Ajuntament de Paiporta assumeix el “Pacte anti transfuguisme”, subscrit en l’àmbit estatal en 1998 per crear un acord sobre el codi de conducta política en relació amb el transfuguisme en les corporacions locals i reactivat en comissió parlamentària l’11 de novembre del 2020.

 

“El conegut com a Pacte Antitransfuguisme ja ve de l’any 98, quan els partits polítics del moment vàrem veure que era necessari assegurar la qualitat democràtica i la voluntat ciutadana expressada en les urnes. Però el que hem viscut des d’aqueix moment és un canvi de paradigma polític, on s’han incorporat noves forces i ha augmentat la pluralitat política”, explicava la portaveu socialista.

 

La nova realitat política ha permés la formació de molts més governs de coalició, com a Paiporta mateix, o a escala autonòmica i estatal. Albalat ha esmentat el cas dels diputats i diputades de l’Assemblea de Múrcia com l’última mostra de transfuguisme ocorreguda al nostre panorama polític.

 

Per això, l’addenda del pacte de 2020 incorpora elements com la voluntat d’estendre els acords en aquesta matèria en l’àmbit estatal i autonòmic, reforçar el criteri que la persona trànsfuga no puga gaudir de drets econòmics o administratius que milloren la seua situació anterior a l’abandó del grup polític, l’extensió de les mesures d’eixe pacte als càrrecs públics no electes per sufragi directe, definició més precisa del concepte de “persona trànsfuga”, incorporació d’altres supòsits de deslleialtat política i la millora del funcionament de la comissió.

 

A més, la portaveu socialista i vicealcaldessa ha recordat que la situació global de pandèmia “ens obliga als polítics i polítiques incrementar la nostra responsabilitat de garantir l’estabilitat institucional”. Albalat ha afegit que la intenció de la moció és que les i els membres de la corporació municipal de Paiporta “assumeixen l’acord sobre transfuguisme per comprometre’ns enfront de qualsevol circumstància a respectar la voluntat popular expressada en les urnes i respectar la democràcia en majúscules”. Així mateix, l’Ajuntament instarà a les Corts a adaptar aquest pacte estatal a l’àmbit autonòmic i a crear una comissió de seguiment per a supervisar el compliment dels acords.

 

“Estem dedicant molt de temps i esforç a coses que ara mateix no toquen i no són prioritàries i és normal que la ciutadania no ho entenga ni ho compartisca. Millorar la qualitat democràtica i garantir-la ens beneficiarà a totes i tots i evitarà l’aparició en escena de qüestions internes dels partits que en res contribueixen a millorar el benestar de les persones”, ha conclòs Albalat.

 

Informa Nou Horta. Grup Municipal Socialista de Paiporta