PSPV de Paiporta: "Compromís tomba la nostra moció en defensa del Dret a l’Educació"

Dilluns, 03 Mai 2021 09:13 Escrit per  PSPV de Paiporta Publicat en Paiporta-VAL Vist 153 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Grup Municipal Socialista ha presentat en l’últim ple municipal de Paiporta una moció en defensa del Dret a l’Educació que ha sigut rebutjada amb l’abstenció de Compromís i els vots en contra del Partit Popular i Ciudadanos.

 

Les i els socialistes han defensat el suport a la professionalitat i independència dels docents, amb una educació basada en igualtat, el respecte i la tolerància que garantisca la pluralitat de pensament i els principis de convivència en una societat democràtica.

 

La moció demana al Govern d’Espanya que vetle pel compliment d’un dret fonamental com és l’educació i la llibertat d’ensenyament, emparat per la Constitució Espanyola i que té com a fonament el ple desenvolupament de la personalitat humana en el respecte als principis democràtics de convivència.

 

Així mateix, els i les socialistes advoquen pel reforç en el compliment dels plans d’igualtat, els protocols LGTBi o la formació en igualtat en els centres educatius per prevenir la violència de gènere i el sexisme. La garantia de la pluralitat de pensament o el reforç de l’autonomia dels òrgans directius dels centres educatius, per tal de poder exercir la seua llibertat de càtedra, és altra de les peticions que arreplega aquesta moció.

 

El regidor socialista d’Educació, Alejandro Sánchez, ha sigut l’encarregat de defensar aquesta moció, on ha manifestat de manera contundent el rebuig del seu grup a la implantació del pin parental en algunes de les comunitats autònomes governades per la dreta, matisant que aquesta pràctica pretén que pares i mares puguen vetar l'assistència dels seus fills i filles a les activitats curriculars desenvolupades als centres educatius, incloent-hi les activitats complementàries que dissenyen centres i docents.

 

“Compromís no ha votat a favor d’una proposta en defensa del Dret de l’Educació. No entenem aquesta postura i el sentit del seu vot. Des del Grup Municipal Socialista i des de la Regidoria d’Educació continuarem treballant per garantir que els xiquets i xiquetes paiportins es puguen educar en valors i amb plena llibertat”, ha manifestat Sánchez.

 

“S’estan trencant consensos bàsics sobre el sistema educatiu i molt especialment en tot allò que té a veure amb una escola democràtica basada en els principis i valors constitucionals, el que demostra la gravetat dels fets. És una llàstima que en aquest Ajuntament tampoc els hi trobem i que aquesta moció no tire endavant”, ha conclòs Sánchez.

 

Informa Nou Horta. PSPV Paiporta