L’activitat física, els hàbits saludables i la sostenibilitat centren la participació de la ciutadania de Paiporta

Dilluns, 03 Mai 2021 11:35 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 73 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Paiporta, a través de la iniciativa de la Regidoria de Participació Ciutadana, ha posat en marxa una nova fórmula per a la intervenció de la població paiportina en el darrer ple municipal, celebrat el passat dijous.

 

La regidora de Participació, Esther Torrijos, ha assenyalat la dificultat a l’hora de trobar referències d’altres municipis, “perquè com que no és una obligació contemplada a les normes locals, en són pocs els que han posat en marxa aquest procediment”, ha matisat l’edil. No obstant això, davant l’allargament de la pandèmia, des de l’àrea s’ha buscat una fórmula per a tornar a donar la paraula en els plens a la ciutadania ja què, malgrat que els paiportins i paiportines encara no poden assistir presencialment als plens, “és desig d’aquesta corporació continuar millorant en qualitat democràtica, en aquest cas tornant a donar la paraula a la ciutadania perquè intervinga”.

 

Així doncs, les persones interessades poden realitzar les seues consultes en el torn de precs i preguntes, en finalitzar el ple, a través de l’enviament de les seues qüestions al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Torrijos ha recordat que els canals de comunicació i participació amb el consistori han sigut fluids, a través del portal de participació, l’app, el correu electrònic, etc. Ara, aquest nou canal se’n suma com un més, de manera temporal.

 

Dels cinc precs i preguntes que marquen el nombre màxim d’intervencions per ple, les propostes sobre punts de trobada en espais sostenibles per a practicar activitats d’oci i temps lliure, la implantació de parcs de cal·listènia, circuits de bicis o pistes de patins han centrat l’interés ciutadà. L’altra qüestió plantejada ha estat la preocupació sobre l’assetjament escolar.

 

La regidora de Participació ha explicat el funcionament del procediment abans de donar lectura als precs i preguntes, als quals han respost els regidors de Medi Ambient, d’Educació i la regidora d’Esport. Tant l’alcaldessa com la resta de l’equip de govern han agraït les preguntes i la participació de la ciutadania, esperant poder retrobar-se novament prompte.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Modificat el Dilluns, 03 Mai 2021 11:38