L’alumnat del CEIP Rosa Serrano de Paiporta posa en marxa el projecte d’acompanyament a persones majors ‘Conecta2’ en col·laboració de Creu Roja

Dilluns, 17 Mai 2021 16:01 Escrit per  Publicat en Paiporta-VAL Vist 89 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El CEIP Rosa Serrano de Paiporta ha posat en marxa recentment un projecte d’aprenentatge-servei per treballar l’acompanyament a persones majors a través de converses telefòniques.

 

El projecte naix a partir del contacte directe amb agents socials i com a resposta a la situació sanitària de pandèmia en què ens trobem. Fins a 37 xiquets i xiquetes des de tercer a sisé de Primària, durant un parell d’hores tres dies per setmana, parlen per telèfon amb les seues parelles assignades, gràcies a l’ajuda i la col·laboració del voluntariat de Creu Roja, que es desplaça fins al centre per a tal fi.

 

“Des del centre ens conten amb molta il·lusió que els resultats estan sent molt positius i que fins i tot molts xiquets i xiquetes planegen poder trobar-se amb les seues parelles en un futur pròxim. Tant de bo la situació sanitària millore fins al punt que molt prompte puguem organitzar eixa trobada de totes les persones, grans i menudes, implicades en aquest projecte”, ha manifestat el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez.

 

L’alumnat del centre i el personal docent han pogut comprovar en primera persona l'aïllament que la Covid ha obligat a adoptar, especialment en el cas de les persones majors, per la seua condició d'alt risc. Com a resultat, aquestes persones s’han hagut d’adaptar a la nova realitat, protegint-se en les seues cases i trobant-se amb una soledat imposada, que pot repercutir greument en la seua salut mental.

 

Amb ‘Conecta2’ l’alumnat del centre connecta amb aquestes persones que es troben en situació d’especial vulnerabilitat, establint una relació molt propera i estreta. La confiança ha anat en augment amb el pas de les setmanes i també ha crescut el nombre de menuts i menudes que se sumen a aquesta iniciativa. A través d’aquestes telefonades han anat coneixent-se millor, compartint les seues activitats i interessos i, en definitiva, coneixent el seu dia a dia.

 

A més de treballar valors molt importants com són la solidaritat, l’empatia, l’altruisme, etc., en l’àmbit curricular també treballen el llenguatge i expressió oral, reforçant, per exemple, l’ús correcte de les fórmules de cortesia. La bona acollida tant des de l’àmbit educatiu, com per part de les persones majors participants i el voluntariat de Creu Roja, està animant a aquesta institució a fer difusió d’aquest projecte i promoure’l dins de la institució en altres agrupacions.

 

Informa Nou Horta. Paiporta