Picassent estalvia prop de 320 quilograms de CO2 amb el reciclatge de l’orgànica

Divendres, 19 Octubre 2018 11:22 Escrit per  Publicat en Picassent-VAL Vist 207 vegades

L’Ajuntament de Picassent continua amb la campanya ‘Organitza l’orgànica’, que va començar el mes de juny i que ja ha complit el seu primer trimestre de funcionament. Es tracta de fer un pas més en matèria de reciclatge, més enllà de la ja clàssica separació de cartró, plàstic i vidre, prou arrelada entre la població. La recollida selectiva de residus orgànics es referix a restes de menjar i restes vegetals, susceptibles de degradar-se biològicament pels microorganismes. Per això, és necessari que s’arreplegue i gestione com més ràpidament millor, per tal d’evitar la generació de lixiviats i d’olors dolents.

A Picassent s’ha iniciat l’experiència en una zona localitzada i s’han obtingut ja les primeres dades. La quantitat de fem que es pot haver reciclat fins al moment es pot estimar a partir del nombre d’abocaments que s’han realitzat. La xifra és d’un poc més de de 4.100 abocaments, per la qual cosa si li donem un valor mitjà aproximat de 2,5 kg per bossa, estaríem parlant de més de 10.600 kg.

S’estima que, en abocament no selectiu, cada quilo de matèria orgànica no reciclat emet 46,15 g/kg de residu no reciclat. En canvi, si es recicla, el residu emet 15,99 g/kg de residu reciclat per què l’estalvi és de 30,16 g de CO2 per quilogram de residu, per la qual cosa estem parlant d’uns 320 quilograms de CO2. Tot açò ve emmarcat dins d’un objectiu que establix la Unió Europea per a l’any 2020 i que implica reduir a un 20% els residus que es generen, i recuperar un 50% dels materials mitjançant el reciclatge.

Pel que fa als dies amb més abocaments, s’utilitza més entre setmana, concretament a mitjans de setmana que els caps de setmana, de l’ordre d’un 1,5% menys. En relació amb el comportament dels usuaris, un 25% dels usuaris que disposen de clau han abocat menys de 3 vegades el fem en estos abocadors i menys del 10% l’han abocat més de 30 vegades, que es consideraria un ús acceptable entre juny i setembre. Es veu un repunt del nombre d’abocaments en setembre que es preveu que vaja creixent conforme avance l’any i es vaja consolidant el sistema i la gent es consciencie de la importància d’este tipus de reciclatge.

 

Informa Nou Horta. Picassent

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.