Compromís per Sedaví proposa diversos acords contra la COVID19 al Ple d’abril

Dilluns, 04 Mai 2020 15:26 Escrit per  Compromís per Sedaví Publicat en Sedaví-VAL Vist 207 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
J. Ferran Baixauli Chornet, portaveu grupo municipal Compromís per Sedaví J. Ferran Baixauli Chornet, portaveu grupo municipal Compromís per Sedaví

Durant la sessió plenària celebrada el proppassat dijous 30 d’abril, la formació valencianista va portar diverses propostes destinades a pal•liar els danys socials i econòmics que la crisi sanitària de la COVID19 pot deixar al municipi, així com també per a minimitzar els que puguen aparèixer en un futur.

 

Compromís per Sedaví ja va impulsar la celebració del Ple, i la tornada de l’activitat política al municipi, per tal de començar a prendre mesures, de forma consensuada, contra la crisi econòmica i social que deixarà l’actual pandèmia. A més, va ser l’única formació política que va aportar propostes al Ple en contra d’aquesta crisi, i va aconseguir que l’Ajuntament de Sedaví sol·licite formalment al Govern d’Espanya que permeta utilitzar el romanent de tresoreria, per tal de poder desplegar aquestes mesures. Calen accions contundents.

 

Les mesures aportades es centren en diversos eixos d’acció; entre les orientades al foment de l'ocupació, i el recolzament al comerç local, destaquen les propostes per bonificar les diferents taxes a les que els comerços del poble han de fer front, així com també mecanismes d’ajuda per a pagar les quotes d’autònom, i la creació d’un Pla d'Estímul per tal de revitalitzar el comerç local, per promoure i afavorir les compres de proximitat per part de l’Ajuntament de Sedaví.

 

La formació valencianista també va proposar diverses mesures socials, com ara l’ampliació dels serveis d’ajuda domiciliària i menjar a casa, ajudes per al manteniment de la vivenda habitual, ajudes per al pagament d'hipoteques, lloguers i subministraments bàsics (llum, gas i aigua), així com també la despesa sanitària. A més, presentaren actuacions orientades a augmentar l’oferta educativa a distància de la Escola de Persones Adultes, acompanyades d'una previsió d'ajudes econòmiques per tal de disminuir la bretxa digital i afavorir l’accés a l’educació en línia.

 

Per a l’estudi i adopció d’aquestes mesures, es va aprovar la creació d’una comissió tècnica i política, que reunirà a tots els grups municipals representats al Ple. La formació, va demanar a l’Equip de Govern la constitució d’aquesta comissió de forma urgent, per evitar retards en la posada en marxa d’aquestes mesures. A més, es constituirà així mateix una altra comissió per a estudiar les mesures que la veïna de Sedaví, Amparo Esteve, va suggerir al Ple i que van ser recolzades per Compromís. Aquestes propostes obtingueren també el suport de tots els grups membres del Ple Municipal amb l'excepció de la formació d’ultra dreta VOX, que s'abstingué.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Sedaví