El mercat ambulant va reprendre el dissabte la seua activitat comercial als carrers de Benetússer, tal com permet la fase 1 establida en la desescalada. Ho fa, això sí, prenent diferents mesures de seguretat i protecció per al personal professional i la clientela.

 

L'Ajuntament ha fet tasques de desinfecció i neteja als carrers que ocupa el mercat des de primera hora del matí, previ al seu muntatge. Les parades han ocupat la via pública assignada respectant una prudent distància de seguretat entre les mateixes i cap a la clientela, determinada per la Policia Local.

 

S'han senyalitzat carrils per a delimitar el sentit del trànsit per als vianants i s'ha disposat cartelleria informativa sobre l'ús de les mesures de seguretat que tothom ha de seguir. A més, "el mercat ambulant ha ampliat un carrer més i s'han muntat parades als carrers Miguel Hernández, Gómez Ferrer i carrer del Mercat" detalla el regidor de Comerç, Emilio Cano Arteaga.

 

Al seu torn s'anima amb cartelleria al fet que els mateixos veïns i veïnes contribuïsquen a estimular l'activitat econòmica amb les seues compres en el mercat i comerços locals amb diferents missatges.

 

Aquestes han sigut unes mesures adoptades pel Consistori per a crear un entorn amb la màxima seguretat i estimular de nou la compra en el comerç del municipi, tal com es recull en el Pla de Recuperació Econòmica i Social.

 

Recentment l'Ajuntament ha decidit segons aquest mateix Pla de Recuperació suprimir la taxa reguladora de l'ocupació de la via pública en el que resta de l'any 2020.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha posat en marxa la convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats socials sense ànim de lucre a la qual ha destinat un pressupost total de 26.000 euros. Així, les entitats que estiguen desenvolupant projectes d'intervenció social en el municipi durant l'any 2020 podran presentar les seues sol·licituds per a beneficiar-se d'aquesta ajuda entre l'1 de juny i el 15 de juliol a través de la seu electrònica de l'Ajuntament https://quartdepoblet.sedipualba.es

 

A través d'aquesta línia de subvencions, el Consistori potencia la realització de projectes que principalment estan dirigits a persones amb discapacitat, així com a iniciatives que promouen la inserció sociolaboral de persones en situació d'exclusió social. El suport a cuidadors, els respirs familiars, programes d'oci inclusiu o activitats de dansa i música adaptada, són algunes de les iniciatives que s'han vist beneficiades en edicions anteriors.

 

El foment de l'associacionisme sempre ha sigut un senyal d'identitat de la política municipal de Quart de Poblet, i les entitats locals desenvolupen un paper imprescindible en la vida social del municipi, alçant-se com a escoles de democràcia participativa, transmissores de valors i transformadores de la societat. El Consistori manté estrets llaços de cooperació amb el seu teixit associatiu, recolzant en tot moment la gran labor que realitzen, especialment en l'actual situació que es viu a causa de la crisi sanitària. Per això, la convocatòria d'aquesta línia de subvencions és una bona notícia per al conjunt d'entitats socials del municipi.

 

El tràmit

Les entitats que opten a la subvenció hauran d'estar legalitzades i inscrites en els registres corresponents; a més de tindre el seu domicili social a Quart de Poblet o desenvolupar la seua activitat, principalment, en el municipi. Cada entitat podrà presentar un màxim de quatre projectes i serà necessari que presenten la instància de sol·licitud amb signatura electrònica de la persona representant de l'entitat.

 

També hauran d'aportar una fitxa individualitzada per cadascuna de les activitats, amb el programa detallat i el pressupost, el certificat que acredite acord de l'òrgan de Govern pel qual es decideix la formulació de la sol·licitud i la declaració responsable de trobar-se al corrent en les obligacions tributàries i amb la seguretat social.

 

Tant les bases de la convocatòria, com la instància de sol·licitud, poden consultar-se i descarregar-se en la pàgina web de l'Ajuntament (https://bit.ly/36EfcLe).

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

El Centre de Formació de Persones Adultes d’Alfafar i a l’Associació d’Alumnes han rebut el premi d’honor “Ciutat de Dènia” per a la formació de persones adultes en la seua edició de 2020.

 

Amb aquest guardó es reconeix a aquestes entitats i organitzacions municipals i socioculturals per haver sobreeixit al llarg dels anys en la defensa, promoció i millora de l’educació i formació durant tota la vida de dones i homes per a apoderar-los i millorar la seua qualitat de vida.

 

A més, destaca que aquest binomi Centre‐Associació ha traçat experiències amb una clara i potent aposta, singular i comuna, cap a l’educació i formació popular al llarg de la vida.

 

Aquest reconeixement destaca la contribució polifacètica i activa de totes dues entitats a l’establiment de relacions i cooperacions per a construir un model d’educació de persones adultes, soci-públic i clarament en defensa i apoderament de les dones, des d’una dimensió educativa i vers cap a tots els vessants socials.

 

El lliurament del premi, que ha hagut de ser posposada a causa de la situació sociosanitària actual, es realitzarà després de l’estiu, en una data sense confirmar.

 

Des de l’Ajuntament d’Alfafar volem agrair a l’Ajuntament de Dénia la concessió d’aquest premi a dues organitzacions tan rellevants en la trama social del municipi d’Alfafar. També felicitar el Centre de Formació de Persones Adultes d’Alfafar i a l’Associació d’Alumnes per la gran labor que realitzen any rere any que es veu reconeguda amb aquest guardó.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

CaixaBank en col·laboració amb la Fundació “la Caixa” han donat suport al projecte de l’Ajuntament de Museros de Menjar a Casa per a menors amb famílies vulnerables, amb una donació de 14.000 €. Gràcies aquesta ajuda, Museros podrà continuar millorant la vida dels veïns i de les veïnes que més ho necessiten a causa de la crisis generada pel la COVID-19. Aquesta iniciativa gastro-social permet que aquelles famílies que tenen xiquetes o xiquets becats amb el 100 % del menjador, se’ls porte cada dia el dinar a casa i continuen tenint una dieta nutritiva, equilibrada i elaborada de dilluns a diumenge.

 

A més, des que es va decretar l’estat d’alarma han augmentat les sol·licituds de famílies vulnerables al Departament de Serveis Socials perquè un gran nombre de veïns i veïnes de Museros s’han vist afectats per aquesta situació i per la falta de recursos econòmics per fer front a les necessitats bàsiques. No obstant això, hi ha una capacitat de reacció immediata d’aquest departament per ajudar el més ràpid possible, i per aquesta raó, s’ha ampliat la partida destinada a l’emergència social perquè volem poder atendre totes les persones i les seues peticions.

 

L’Ajuntament de Museros, i concretament Serveis Socials, continua treballant dur, de manera incansable i en equip per aconseguir pal·liar els efectes d’aquesta devastadora emergència social i donar suport a totes les persones més vulnerables que actualment s’han vist afectades per les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus.

 

El regidor de Benestar Social, i primer tinent d’alcalde, Vicente Pérez, explica: “Treballem per a les persones, i si sempre hem estat al seu costat per ajudar-les, ara en situacions com aquestes, més que mai. Des de l’Equip de Govern intentarem ajudar a tots els veïns i les veïnes de Museros que ens necessiten per aconseguir eixir totes juntes d’aquesta devastadora crisis”.

 

La cooperació de CaixaBank s’emmarca dins del programa Amb tu més que mai, en el qual s’intenta recolzar tot tipus d’iniciatives per mitigar els efectes econòmics d’aquesta crisi sanitària i estar al costat de la societat en uns moments tan complicats i difícils en els quals la cooperació i col·laboració és més necessària que mai.

 

Informa Nou Horta. Museros

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal IDEA’T, inicia la campanya “100% AMB EL COMERÇ DE TORRENT”. És una campanya de suport i promoció del comerç local que es prolongarà amb diferents actuacions al llarg de l’any 2020.

 

100% AMB EL COMERÇ DE TORRENT s’estrena amb un vídeo en el qual els protagonistes són precisament els establiments minoristes de ciutat i el que es destaquen les bondats del comerç de proximitat. Per a la seua realització s’ha comptat amb la col·laboració de les dues associacions de comerços: TORRENT COMERCIAL i ACST.

 

En breu es posaran en marxa altres iniciatives dins d’aquesta campanya en les quals s’involucraran cares conegudes de Torrent i el principal objectiu de les quals serà visibilitzar el comerç local i sensibilitzar a la població de la importància de comprar i consumir en el municipi.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Paterna recupera el mercat ambulant dels dimarts el pròxim 9 de juny després de la suspensió de la seua celebració a causa de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus.

 

Així ho han acordat hui l'Ajuntament juntament amb representants dels comerciants ambulants de Paterna després de la reunió que ha mantingut amb l'ells el regidor de Comerç, Fernando Carrión per a abordar el reinici de l'activitat del mercat ambulant amb majors garanties en estar ja en la Fase 2 de la desescalada i anar recuperant a poc a poc la normalitat.

 

Per a garantir la seguretat i les mesures de distanciament entre venedors i usuaris, el consistori ha decidit canviar la ubicació del mercat, que passarà de muntar-se en la Plaça del Poble i la Replaceta i carrers adjacents a fer-ho al voltant de la Torre i les coves on s'instal·la el tradicional coetòdrom.

 

Tant el consistori com els comerciants han acordat també que el mercat ambulant es munte al 50% de la seua ocupació sobre una extensió de 702 m², per la qual cosa hi haurà fins a 37 parades separades entre si per una distància de 2 metres i mig i un aforament màxim de 100 persones.

 

A més, per a complir amb les mesures establides en la Fase 2 de la desescalada per a aquesta classe de mercats, l'Ajuntament, entre altres coses, barrarà el recinte, desinfectarà la zona abans i després del mercat, habilitarà accessos únics d'entrada i eixida, garantirà la distància de seguretat entre parades, disposarà dispensadors d'hidrogel i controlarà l'aforament.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

L’Ajuntament de Massalfassar treballa a contrarellotge per posar solució a l’avaria de les bombes d’aigua situades al pas subterrani en les vies del ferrocarril. Una d’elles portava trencada des de fa aproximadament huit anys, i l’altra, que fins ara donava servei extraient l’aigua de la manar natural allí ubicada, ha quedat també inutilitzada aquesta mateixa setmana, a causa del seu deteriorament.


Com a recurs provisional, s’han instal·lat tres bombes de baixa potència que l’Ajuntament utilitza habitualment en èpoques de pluja per combatre xicotetes inundacions, però no tenen la força suficient. Mentre, la bomba recentment avariada ha estat extreta per una empresa especialitzada i està pendent de reparació. En cas de no tindre solució, el consistori haurà d’adquirir una de nova, o llogar una de gran potència mentre perduren els treballs de reparació.


«La bomba més antiga, que portada sense funcionar des de fa huit anys, hauria d’haver estat arreglada en el seu moment. Ara ens ha sobrevingut este problema al que estem tractant de donar solució de la manera més àgil i efectiva possible», ha explicat l’alcalde de Massalfassar, Joan Morant.


El nivell freàtic del municipi es situa molt a prop de la superfície degut a la seua proximitat amb la mar. Quan es va construir este pas subterrani per sortejar les vies del tren, es va habilitar una gran sala d’uns huit metres de profunditat de la qual les bombes extreien l’aigua. Les guies que sostenien les bombes també es troben en una situació de gran deteriorament. «Esperem solucionar esta situació el més aviat possible per assegurar esta via de circulació i evitar que el problema es torne a repetir en un futur», ha manifestat Morant.

 

Informa Nou Horta. Massalfassar

L’Ajuntament d’Alaquàs i els clavaris del Carme han acordat la suspensió de les Festes de Juliol 2020 donada la situació generada per la pandèmia del coronavirus.


L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, i els representants d’aquest col·lectiu han decidit prendre aquesta decisió davant la incertesa sobre l’evolució de la situació social, econòmica i sanitària. Una acció responsable i necessària per salvaguardar la seguretat i la salut de tota la població i ser responsables amb aquesta situación extraordinària.


Aquestes no són les úniques festes suspeses a Alaquàs. Fa uns dies, l’Ajuntament d’Alaquàs i els col·lectius festers van anunciar també la suspensió de les Festes Majors. La Junta Local Fallera i els col·lectius fallers van acordar també la suspensió de les Falles 2020.


L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura vol agrair públicament la responsabilitat de tots els col·lectius festers d’Alaquàs així com la seua comprensió en un estat tan delicat com el que estem vivint i ha destacat que amb decisions difícils com aquestes, Alaquàs i la seua gent han demostrat una vegada més una gran maduresa, sentit de la responsabilitat i compromís.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Pàgina 1 de 1642