L'Ajuntament de Paterna ha reforçat la protecció dels usuaris que acudeixen als centres de salut de Clot de Joan i de La Canyada amb la senyalització de marques de distància en el sòl per a garantir l'adequat espai de seguretat de 2 metres entre els veïns i veïnes mentre esperen a ser atesos i minimitzar així el risc de contagi en aquests llocs sensibles.

 

Així ho ha decidit el consistori en coordinació amb Sanitat a l'ésser aquests dos ambulatoris els que més afluència de pacients reben de la ciutat i davant l'empitjorament de la pandèmia i l'augment de ciutadans que acudeixen als centres de salut.

 

En el cas del Centre de Salut Clot de Joan, s'han marcat línies de distància en tres entrades diferenciades i de colors diferents: línies grogues en l'entrada principal situada en la Plaça Clot de Joan per als qui acudisquen a consultes generals, línies grogues també en l'entrada per Urgències per a les proves PCR i línies blaves en l'accés situat al carrer per als vianants de la plaça per a proves ràpides.

 

A més, en ser El Clot el principal consultori mèdic de Paterna, l'Ajuntament també ha destinat allí un operatiu permanent de Protecció Civil i en els pròxims dies instal·larà un contenidor portàtil per a millorar el treball dels sanitaris.

 

Pel que fa al consultori mèdic de La Canyada, l'Ajuntament ha marcat línies grogues de seguretat en l'entrada a l'edifici, unes marques que s'uneixen a la caseta prefabricada que ha instal·lat el consistori en l'exterior per a facilitar la labor mèdica.

 

Totes aquestes mesures se sumen a la cessió d'espais municipals en tots els barris que l'Ajuntament de Paterna ha realitzat a Sanitat per a afavorir la realització de proves de la COVID-19 i de la campanya de vacunació contra el coronavirus i millorar així tant les condicions de treball dels consultoris mèdics com la seguretat de sanitaris i pacients.

 

Informa Nou Horta. Paterna

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa una enquesta ciutadana per tal de conèixer la satisfacció de la ciutadania al voltant del mercat ambulant. Les enquestes començaren a realitzar-se ahir en els punts d’accés a la instal·lació.

 

L’objectiu de l’Ajuntament és conéixer amb detall els hàbits de compra de les veïnes i veïns així com la seua opinió per tal de continuar oferint un servei de qualitat així com les millors condicions de seguretat i d’espai. Per això, les preguntes estan relacionades amb la freqüència amb què la ciutadania visita el mercat, sobre els productes que adquireix i sobre la seua satisfacció general. Hi ha dues preguntes en concret també sobre la nova ubicació de la instal·lació i es demana també a la ciutadania si tenen algun suggeriment a realitzar.

 

Les enquestes estan sent realitzades per l’alumnat del Taller d’Ocupació d’Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals que s’imparteix al Centre de Formació Francesc Ferrer Martí d’Alaquàs i els servirà com una pràctica formativa dins del seu currículum.

 

El Mercat Ambulant d’Alaquàs continua prestant el seu servei cada dijous tot i que a una nova ubicació i totes les mesures necessàries per tal de garantir la seguretat de la ciutadania. Arran de la situació de crisi generada per la Covid-19, l’Ajuntament va realitzar un important treball de reubicació de les parades així com l’aplicació estricta de totes les mesures de seguretat exigides per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

 

Per tal de garantir la distància social requerida entre persones i parades, l’Ajuntament d’Alaquàs va traslladar el Mercat al carrer Lanjarón, concretament al tram entre els carrers Santa Anna i Lis Barona, on van ser distribuïdes les 108 parades que van reobrir al públic. Per controlar l’accés i l’aforament, van ser habilitats tres únics punts d’entrada i eixida vigilats per personal municipal per tal de garantir el compliment de les normes de control d’afluència i distància social. Per al control de l’aforament, es pot consultar la disponibilitat existent en temps real en l’enllaç https://www.alaquas.org/integraciones/aforo/, la nova aplicació pròpia dissenyada per l’Ajuntament d’Alaquàs per al control i la gestió de l'aforament en les diferents instal·lacions municipals. Per tal d’extremar les precaucions, es van habilitar en aquests punts d’entrada dispensadors amb gel hidroalcohòlic d’ús obligatori per a totes les persones que accedeixen al recinte de compra.

 

El nou espai de compra permet respectar les distàncies de seguretat requerides entre les persones compradores per tal que el contacte siga el mínim. Cal recordar a més que és necessari l’ús de mascareta dins del recinte i l'ús de gel hidroalcohòlic.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

El Consorci Provincial de Bombers de València està realitzant desenes d’actuacions per incidències per vent de nord a sud de la província de València. Al llarg del matí, i fins a les 13:30 h, des del Consorci s’hi han gestionat un total de 64 avisos per vent. Cal recordar que l’AEMET havia alertat que les ratxes de vent podrien superar els 90 km/ h, la qual cosa ha produït tota classe d’emergències al llarg de tota la geografia.

 

Per tipologia, fins al moment hi ha hagut 30 avisos relacionats per arbres, siga branques o arbres caiguts a la via pública o a les carreteres. Altes 27 corresponen a caigudes o risc de caiguda de diversos d’elements en els carrers de la província, des de planxes metàl·liques, a teules, cartells publicitaris o cristalleres. També altres 7 casos es deuen a caiguda de postes elèctrics o cablejat.

 

Cal recordar a més, que hui a la província hi havia risc extrem per incendis, i fins al moment, el Consorci ha sigut mobilitzat a tres incendis de vegetació durant el matí del divendres: un entre Turís i Bunyol, un altre a Picassent i un altre a l’Alcúdia.

Durant els pròxims anys, Europa estarà molt present a la ciutat de Mislata. Són diversos els projectes que es posaran en marxa en col·laboració amb les institucions europees i que suposaran un salt enorme en la modernització de la ciutat i a oferir noves oportunitats de futur a la ciutadania.

 

Entre eixos projectes, destaca un que la UE ha concedit recentment i que liderarà la ciutat de Mislata. ‘És el nostre moment, és el moment d'Europa’ crearà una xarxa de 8 ciutats de diferents països de la Unió: a més de Mislata, Kocevje (Eslovènia), Agii Anargiri (Grècia), Balbriggan (Irlanda), Bari (Itàlia), Sofía (Bulgària), Varsòvia (Polònia) i Budapest (Hongria). El projecte té com a propòsit involucrar als i les joves en risc d'exclusió social, “mostrant-los que els programes de la UE els oferixen una gran varietat d'oportunitats per al seu creixement personal i formació d'habilitats sobre la base de la digitalització i el pacte verd de la UE”, explica Martín Pérez, regidor de Joventut i Projectes Europeus.

 

Per a l’alcalde, Carlos F. Bielsa, “el projecte entronca a la perfecció amb el nostre lideratge en l'àmbit de les polítiques socials, circumstància per la qual es coneix i reconeix a Mislata”.

 

Mislata serà la ciutat amfitriona encarregada de presentar i iniciar el projecte en els pròxims mesos, desenvolupant-se trobades i activitats en cadascuna de les 8 ciutats participants. El programa inclourà directa i indirectament a unes 1500 persones, entre joves de 16 a 30 anys en risc d'exclusió social, educadors, professionals i persones voluntàries. El projecte pretén erigir-se com un instrument que fomente la ciutadania europea, permetent als joves entendre les diferents possibilitats que els oferix la UE per a la seua inclusió i, al seu torn, debatre sobre el full de ruta de les institucions i convertir-se en actors rellevants des del local.

 

Segons afirma Bielsa, "continuem treballant amb la voluntat de posar a Mislata en el centre de les polítiques a nivell europeu, perquè amb això estarem fent un salt en objectius urgents i prioritaris per a millorar el nostre entorn, donar més oportunitats, aconseguir una societat més igualitària, i garantir un millor futur a les pròximes generacions".

 

La UE subvenciona el programa amb 150.000 euros i Mislata, en les jornades inaugurals de les quals serà amfitriona, aprofitarà per a presentar l'Oficina de Mislata amb Europa i els projectes desenvolupats, com la digitalització de la ciutat per a crear espais més còmodes.

 

Informa Nou Horta. Mislata

L’Ajuntament de Paiporta articularà totes les mesures necessàries per a no cobrar la taxa d’ocupació de via pública de les terrasses dels negocis d’hostaleria de la localitat al llarg de 2021.


Aquesta iniciativa dona continuïtat a la que es va adoptar a partir de la declaració de l’estat d’alarma al mes de març de 2020 i les restriccions d’aforament derivades i dictades per les autoritats sanitàries per a frenar els contagis. L’Ajuntament també suprimeix la taxa de les parades del mercat municipal.


Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament té l’objectiu de pal·liar els efectes perniciosos de l’actual situació sanitària sobre els negocis locals, com són bars, cafeteries i restaurants, i comerciants de proximitat, com són els que tenen parada oberta al mercat.


Com és evident, la davallada d’ingressos ha sigut molt acusada, i encara es preveu que tarde mesos en remuntar. El consistori, per tant, pretén estar al costat del comerç local en un moment d’incertesa sense precedents.


Aquesta mesura ha passat aquesta setmana per comissió, anirà al ple previst per al dijous vinent i està contemplada en el pressupost de 2021, que s’aprovarà també en aquesta sessió plenària.


Segons ha informat l’alcaldessa i regidora d’Hisenda i Administració General, Isabel Martín, es tracta d’una iniciativa «necessària, donada la situació que ens transmeten els hostalers i hostaleres, i que es pot observar a simple vista», amb el tancament actual i les restriccions precedents.


«Som conscients de la situació i aquesta és sols una primera mesura que es podrà ampliar amb altres destinades a altres tipus de comerços locals», un sector «estratègic per a l’economia de Paiporta i que sempre comptarà amb la protecció de l’Ajuntament», ha afegit l’alcaldessa i regidora d’Hisenda.


Quant a les parades del mercat, «la situació és similar, sabem del descens d’ingressos i pensem que cal protegir aquests negocis en els moments difícils, com és l’actual». Des de la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç «s’està fent una gran labor de dinamització del mercat» i, de fet, s’acaben d’adjudicar algunes parades que «donaran molta vida a el que considerem que ha de ser un atractiu comercial de primera magnitud per al nostre poble».

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Massamagrell ha tornat a posar a la disposició de la seua ciutadania les activitats esportives online. Unes activitats que fins al moment s'estaven realitzant presencialment, però que s'han vist suspeses amb les noves mesures que ha pres el consistori per a fer front a la gran quantitat de contagis per coronavirus.

 

Aquestes activitats es van reprendre ahir dijous i es poden seguir a través de la pàgina de Facebook “Viu Massama”. La mateixa pàgina que es va crear durant el confinament sota el nom de "Massama a casa" per a donar cabuda a totes aquelles activitats que no es podien realitzar de manera presencial, i que així la ciutadania poguera continuar tenint oferta cultural, esportiva, formativa i juvenil.

 

“Quan les activitats van reprendre la seua presencialitat, la pàgina “Massama a casa” es va transformar en una plataforma virtual sota el nom de “Viu Massama” on s'alberga tota l'agenda d'oci, cultural, juvenil-infantil i esportiva del municipi. Ahir, “Viu Massama” va tornar a retransmetre les classes d'esport en directe, igual que en els seus inicis. D'aquesta manera, els nostres veïns i veïnes poden continuar gaudint de les activitats esportives, a pesar que no es poden realitzar presencialment a causa de les restriccions per a complir amb les mesures de seguretat” aclareix l'alcalde de Massamagrell i regidor d'Esports, Paco Gómez.

 

“Durant el confinament, a més de les activitats habituals que es realitzaven des de l'Ajuntament de Massamagrell, i que es van traslladar a aquesta plataforma, es van afegir unes altres que es van poder realitzar gràcies a Monia amb "Ballem", Joaquín amb hapkido o l'atletisme amb Toni ATMSD, als quals novament agraïm la seua col·laboració”, comenta la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Araceli Munera.

 

Les classes s'estan realitzant de dilluns a divendres en horari de matí i vesprada, fins al 31 de gener, i les activitats són: aeròbic, pilates, ioga i combo. Hui dia la plataforma la segueixen quasi 1500 persones, i la primera classe online ha rebut més de 290 reproduccions.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

L'Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de Desenvolupament Local, ha posat en marxa la campanya ‘Benetússer, la nostra hostaleria et necessita!’, una iniciativa que busca fomentar el suport ciutadà per a ajudar a sostindre un sector profundament afectat pel context de la crisi sanitària.

 

Des del passat 7 de gener, a causa de l'alta incidència del virus en el municipi, la Generalitat Valenciana va decretar el confinament perimetral de Benetússer i el tancament de tota la seua hostaleria, a excepció d'aquella que poguera oferir serveis de menjar per a portar o per a entregar a domicili. En aquesta situació, que ara s'amplia a tota la Comunitat Valenciana, “des de l'ajuntament hem volgut oferir les nostres eines de comunicació per a informar la ciutadania de l'àmplia ofereix hostalera que continua donant servei en la localitat, perquè compten amb ella més que mai, ja que darrere de cada establiment afectat es troben els nostres veïns i veïnes”, assenyala el regidor de Desenvolupament Local del municipi, Emilio Cano Arteaga.

 

Per a això, s'ha elaborat un llistat amb els bars, restaurants i cafeteries que continuen donant servei, el qual s'ha pujat a la web municipal i compartit a través de les diferents xarxes socials del consistori, com són Facebook, Twitter, Instagram o a través del Bàndol WhatsApp municipal. En el llistat, en permanent desenvolupament, s'inclou la direcció de l'establiment, horaris i el tipus de servei oferit (modalitats per a portar, per encàrrec o per a entregar a domicili), així com possibles especialitats de cap de setmana.

 

Tots aquells negocis hostalers de Benetússer interessats a ser inclosos en la iniciativa, poden sol·licitar-ho telefonant al 666 50 37 49 / 677 112 065 o escrivint un missatge al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Catarroja està immersa en la campanya de conscienciació per a l'ús del cinqué contenidor, però sense deixar de banda altres campanyes en consonància amb les diverses polítiques mediambientals que, entre altres, tenen l'objectiu de promoure la col.laboració veïnal i millorar les conductes de reciclatge. Per a aquest fi, des de fa unes setmanes es compta amb una tècnica d'educació i control ambiental que serà l'encarregada de gestionar aquestes ambicioses campanyes. Catarroja vol continuar avançant per a aportar el seu granet d'arena a la sostenibilitat i l'economia circular que ens ajuden a la preservació del nostre entorn més pròxim i en general del Planeta.

 

“Amb el reforç de personal en educació ambiental podrem donar un impuls a les campanyes que tenim previstes des de la regidoria de sostenibilitat per a la població: des de com reciclar o la importància de cuidar el nostre entorn sent d'allò més cívics i col·laboratius en la neteja del nostre poble, passant per incidir en la reducció de residus com a aposta principal. Serà important la seua tasca en la implantació del cinqué contenidor que ja tenim en tota la població i que, després de pocs mesos, estem tenint ja bons resultats”, explica Elisa Gimeno, regidora de sostenibilitat i medi ambient.

 

Una de les novetats que es posaran en marxa a partir d'ara serà la informació a peu de carrer a les persones usuàries de l'ecoparc mòbil que instal·la periòdicament l'Ajuntament de Catarroja enfront de les dependències municipals en Cami Real. Aquest servei de recollida de residus, que posa l'Ajuntament a la disposició de la ciutadania la tercera setmana de cada mes, dilluns, dimarts, dijous i divendres, tindrà el reforç de l'educadora ambiental que aconsellarà en matèria de reciclatge. Per a això, repartirà diferents materials com un calendari de nevera amb els horaris i dates de recollida de residus, un reciclari i un full de mà informatiu del que podem o no llançar en els ecoparcs tan este mòbil com en el fixe instal.lat en el polígon de Catarroja.

 

Aquest reforç, en educació ambiental que ve a servir per a poder desenvolupar les campanyes de conscienciació pel medi ambient a Catarroja, compta amb la subvenció de la Conselleria d'Economia, a través d'un pla d'ocupació EMPUJU, completat amb fons propis municipals.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Pàgina 1 de 1877