Torrent crea una targeta-moneder per a atendre les ajudes d'emergència social

Dimecres, 12 Juliol 2017 14:52 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 292 vegades

L'Ajuntament de Torrent, complint amb el seu compromís per millorar la vida de les persones, ha acordat en la clausura de la comissió del punt d'aliments la creació d'una targeta social amb la qual la persona portadora de la mateixa puga adquirir productes de primera necessitat mitjançant passarel·la de pagament TPV en els comerços de Torrent.

Este matí s'ha presentat en la trobada amb els mitjans de comunicació el projecte de la targeta social, una mesura innovadora destinada a les famílies més necessitades basat en l'autogestió de l'ajuda.

L'alcalde Jesús Ros ha expressat el seu orgull per tirar avant un dels punts "més importants d'esta legislatura, amb el qual es compleix amb el compromís electoral de l'equip de govern d'estudiar el model d'assistència social de Torrent per a dignificar, no estigmatitzar i millorar l'autonomia de les persones més necessitades. A més, s'ha fet fruit del diàleg i del consens de la comissió d'estudi del punt d'aliments, després de més de set mesos de treball, on han participat totes les entitats que han tingut i tenen relació directa amb els problemes socials de la nostra ciutat, als quals cal felicitar pel seu compromís i labor".

Es tracta doncs d'un projecte la filosofia del qual es correspon amb esta responsabilitat social i es basa en la utilització per part dels beneficiaris d'una targeta de dèbit que serà recarregada periòdicament i que permetrà a les persones beneficiàries adquirir productes d'alimentació, així com cobrir subsidiàriament altres necessitats bàsiques, com les vinculades a la condícia i la higiene personal.

"Un dels punts del nostre programa reflectia el nostre interés per renovar i millorar el funcionament i el sistema de treball del punt d'aliments, una eina que havia sigut i és molt útil a Torrent però que consideràvem que ja necessitava una revisió i actualització d'acord als nous reptes socials que ens marquem des de la delegació de Benestar Social", ha explicat el regidor d'Atenció a les Persones, Francesc Carbonell, qui ha afegit: "Tan important com revisar el model del punt d'aliments, era fer-ho amb el consens més gran possible, per la qual cosa, en un exercici de responsabilitat, participació i transparència, s'ha respectat la decisió de la comissió on tots els agents socials han pogut expressar la seua opinió i han decidit que el millor per a la nostra ciutat és l'engegada de la targeta social que aportarà nombrosos beneficis als seus propietaris".

Així, este nou sistema permetrà, en la seua fase pilot durant els pròxims sis mesos, que 450 persones tinguen les seues necessitats vitals bàsiques cobertes d'una manera eficaç i digna, oferint un millor servei i amb majors possibilitats a les actuals, ja que "una persona podrà accedir a productes que realment necessita i que ara no dispensa el punt d'aliments, és a dir, major quantitat i varietat que en estos moments", comenta Carbonell, qui ha matisat que, després del període de prova, que "esperem que siga satisfactori, la intenció és ampliar-ho de manera progressiva a la resta d'usuaris del punt d'aliments", que continuarà obert i atenent a la resta de persones com fins ara.

L'engegada d'este projecte no suposa el tancament del Punt d'Aliments, ja que este servei és "essencial" per a la població: "En cap conclusió de les reunions amb la comissió es planteja el seu tancament, ja que moltes de les aportacions no es reben de forma econòmica sinó d'aliments arreplegats en esdeveniments socials i esportius, com per exemple la Llegua Urbana que va arreplegar més de 700 kg", ha apuntat el regidor Francesc Carbonell.

La targeta social comptarà amb un disseny amb el qual passarà desapercebuda i serà totalment gratuïta per a l'usuari i sense cap cost per a l'ajuntament; amb ella es pretén no solament millorar la independència i dignificar als seus portadors, sinó que les famílies assumisquen una sèrie de compromisos i ajudar-les perquè puguen aprofitar al màxim la mateixa: "Volem que siguen independents però també educar-les perquè aprenguen a administrar-se i traure el màxim partit als recursos que els facilitem", ha argumentat Francesc Carbonell.

El regidor d'Atenció a les Persones ha mantingut en les últimes dates una sèrie de reunions amb les entitats financeres que assumiran la distribució de les mateixes al costat del regidor de l'àrea de Modernització i Gestió de Recursos, Andrés Campos, qui ha exposat que "el crèdit destinat a estes ajudes es podrà canviar per productes en diferents comerços de la localitat adherits a este projecte, de manera que s'afavorirà al mateix temps la dinamització del comerç local".

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

Modificat el Dimecres, 12 Juliol 2017 14:59

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.