La ciutat de Torrent s’engalana per a l’arribada del Nou d’Octubre

Divendres, 06 Octubre 2017 18:02 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 745 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Queden tres dies per a celebrar la festivitat del Nou d’Octubre i l’activitat cultural a Torrent no s’atura. Esta vesprada a les 19.30 h, en el marc d’esta festivitat, s’inaugura el Centre d’Interpretació de la Festa, un racó per als ítems que han convertit les Falles en Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i, a més, es tracta d’un espai dedicat a les comissions que celebren enguany el 50 aniversari. Este centre festiu, que engloba cultura, història i tradició, està situat en l’EMAT a l’Edifici Metro. 

Esta nit i demà, dissabte, tots aquells que vulguen gaudir de la història del monument més emblemàtic de la ciutat hauran de concertar una cita prèvia a la Delegació de Cultura per a poder assistir a les visites nocturnes a la Torre. Enguany, hi ha una sorpresa per al visitant núm. 3.000, que guanyarà cinc entrades dobles per a gaudir dels espectacles de la programació de l’Auditori de Torrent. 

La vesprada de dissabte tindrà lloc, al peu de la Torre, l’actuació del Grup de Ball Torrent i Lo Drac Alat, els quals faran un intercanvi cultural entre les dos formacions de danses. A les 20.00 h, l’Auditori de Torrent serà testimoni de la cançó d’estil amb Josep Aparicio, Apa, i l’espectacle Flamencianes.

Totes les nits a les 20.30 h, la falla Renaixement s’il·luminarà amb l’espectacle musical de l’Encesa. 

Diumenge és el torn de la solidaritat amb la 2a Carrera Solidària organitzada per la falla Avinguda–Segon Tram. Seguint amb l’esport, la falla Sants Patrons organitza una exhibició de raspall en una data clau, per tal de fer arribar als veïns un esport tan arrelat al nostre territori com és la pilota valenciana. 

La nit de diumenge, la Torre acull l’espectacle audiovisual Un Torrent d’arena que es projectarà a la paret de la Torre. 

 

Fira Fest Market

La festivitat en homenatge a Jaume I es complementa amb una fira gastronòmica i espectacles musicals al peu de la Torre, dels quals es podrà gaudir en un horari de 12.00 h a 16.00 h i de 19.30 h a 02.00 a.m.

 

El Nou d’Octubre

Tota la programació, que va començar el dissabte passat, culmina el dia Nou d’Octubre amb la festivitat per antonomàsia de tots els valencians i valencianes. La vesprada de diumenge es celebrarà la tradicional processó cívica i l’homenatge a Jaume I, on participa tot el teixit social, associatiu i festiu de la ciutat. 

La processó començarà a l’antic Ajuntament i acabarà amb l’ofrena a Jaume I en la Casa de la Cultura. Acte seguit, la banda simfònica del Cercle Catòlic posarà la nota musical a la nit, que acabarà amb un espectacle pirotècnic i la cremà de la falla Renaixement. 

 

Informa Nou Horta. Torrent