El Voluntariat Ambiental Torrent Verd elabora el cens de tortugues del barranc de l’Horteta

Dimecres, 27 Juny 2018 09:54 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 196 vegades

El voluntariat ambiental Torrent Verd ha elaborat el cens de tortugues autòctones mauremys leprosa en col·laboració amb l’ONG Acció Ecologista-Agró. Com a última activitat del curs, els voluntaris i voluntàries elaboren cada any el cens de tortugues autòctones en el barranc d’Horteta.

En aquest paratge protegit, reserva de fauna, hi ha catalogats més de 30 exemplars d’aquesta espècie. El cens permet a més controlar i retirar altres espècies de tortugues invasores que posen en perill la conservació de les espècies pròpies. Durant cinc dies, els grups de voluntaris que  participen s’equipen per a introduir-se en aquesta reserva natural i revisar els paranys, que han elaborat ells mateixos, per a capturar les tortugues.

Els voluntaris del Centre Ambiental mesuren els exemplars, els pesen i anoten les dades en la seua fitxa corresponent. Algunes marques permeten identificar cadascun dels exemplars. Cada tortuga mauremys leprosa té una fitxa particular que ajuda els voluntaris a fer un seguiment de la seua evolució i mantindre el control de la població.

El Voluntariat ambiental Torrent Verd organitza al llarg de l’estiu tot un seguit de activitats destinades a la millora i la conservació dels espais naturals de la ciutat. Més informació i inscripció:

www.naturaycultura.com/voluntariat

Telèfon: 96 125 51 52

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dimecres, 27 Juny 2018 09:55

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.